Judit
2 °C
7 °C

Schumacher titka: mágikus karkötő óvja életét a versenyeken

2002.04.06. 23:53
Egy szerencsét hozó, mágikus erővel felruházott karkötő védelmezi Michael Schumachert az idei Forma-1-es világbajnoki sorozatban. A Ferrari pilótája a jobb csuklóján viseli a különleges eljárással gyártott ékszert, amely a készítője szerint megóvta használóját a balestektől, így a Montoyával történt ütközéseknél is láthatatlan védelmet nyújtott a német versenyzőnek.
Mintha valami láthatatlan őrangyal vigyázná Michael Schumacher testi épségét az idei Forma 1-es szezonban. Eddig mind a három futamon történt egy-egy "rendkívüli esemény" a Ferrari pilótájával: Malajziában és Brazíliában a Williams versenyzőjével, Montoyával ütközött, míg a nyitányon a rajt utáni hetes karambolt élte túl. És nem csak hogy sértetlenül megúszta ezeket az eseteket, hanem kétszer diadalmaskodni is tudott: jelenleg az első helyen áll a világbajnoki pontversenyben.

Schumacher hisz a karkötő misztikumában

Mi lehet a titka? Pusztán a technikai tudása vagy egy nagy adag szerencse mentette meg a balesetektől? A Bild ugyan nem ad választ a kérdésre, de tudni véli, hogy Schumacher semmit sem bíz a véletlenre, és az égiek segítségét is igénybe veszi: egy szerencsét hozó, mágikus erőt sugárzó karkötőt visel a jobb csuklóján a futamok alatt a négyszeres világbajnok.

Maga a karkötő első ránézésre nem túl különleges. A pánt része egymásba fűződő acélfonatokból áll, melyet középen két aranyból készült csattal lehet összekapcsolni. Az ékszer azonban misztikus erővel rendelkezik, és minden balszerencsétől megvédi azt, ki viseli.

A kínai fonat a titok nyitja

Legalábbis ezt állítja az ékszer gyártója, egy bizonyos Alain Albanu nevű úr. Albanu, aki ma már Monte Carlóban él, egy kivándorolt román család sarja, és a karkötő elkészítésnek fortélyait ősei hagyományozták rá.

"A karkötő titka az elkészítésének módjában, pontosabban a pánt kínai fonataiban rejlik. Nem csak szerencsét hoz Michaelnek, hanem egy egészen különleges védelemben is részesíti, amely minden bajtól megóvja"- mondta Albanu.

Todt is hasonló ékszert visel

Hogy mennyi az igazság a történetben, azt döntse el ki-ki vérmérséklete szerint. Schumacher - legalábbis a hírek szerint - hisz a karkötő mágiájában, akárcsak a csapatfőnök, Jean Todt, akin többen Schumacheréhez a megszólalásig hasonlító ékszert véltek látni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?