Schumacher titka: mágikus karkötő óvja életét a versenyeken

2002.04.06. 23:53
Egy szerencsét hozó, mágikus erővel felruházott karkötő védelmezi Michael Schumachert az idei Forma-1-es világbajnoki sorozatban. A Ferrari pilótája a jobb csuklóján viseli a különleges eljárással gyártott ékszert, amely a készítője szerint megóvta használóját a balestektől, így a Montoyával történt ütközéseknél is láthatatlan védelmet nyújtott a német versenyzőnek.
Mintha valami láthatatlan őrangyal vigyázná Michael Schumacher testi épségét az idei Forma 1-es szezonban. Eddig mind a három futamon történt egy-egy "rendkívüli esemény" a Ferrari pilótájával: Malajziában és Brazíliában a Williams versenyzőjével, Montoyával ütközött, míg a nyitányon a rajt utáni hetes karambolt élte túl. És nem csak hogy sértetlenül megúszta ezeket az eseteket, hanem kétszer diadalmaskodni is tudott: jelenleg az első helyen áll a világbajnoki pontversenyben.

Schumacher hisz a karkötő misztikumában

Mi lehet a titka? Pusztán a technikai tudása vagy egy nagy adag szerencse mentette meg a balesetektől? A Bild ugyan nem ad választ a kérdésre, de tudni véli, hogy Schumacher semmit sem bíz a véletlenre, és az égiek segítségét is igénybe veszi: egy szerencsét hozó, mágikus erőt sugárzó karkötőt visel a jobb csuklóján a futamok alatt a négyszeres világbajnok.

Maga a karkötő első ránézésre nem túl különleges. A pánt része egymásba fűződő acélfonatokból áll, melyet középen két aranyból készült csattal lehet összekapcsolni. Az ékszer azonban misztikus erővel rendelkezik, és minden balszerencsétől megvédi azt, ki viseli.

A kínai fonat a titok nyitja

Legalábbis ezt állítja az ékszer gyártója, egy bizonyos Alain Albanu nevű úr. Albanu, aki ma már Monte Carlóban él, egy kivándorolt román család sarja, és a karkötő elkészítésnek fortélyait ősei hagyományozták rá.

"A karkötő titka az elkészítésének módjában, pontosabban a pánt kínai fonataiban rejlik. Nem csak szerencsét hoz Michaelnek, hanem egy egészen különleges védelemben is részesíti, amely minden bajtól megóvja"- mondta Albanu.

Todt is hasonló ékszert visel

Hogy mennyi az igazság a történetben, azt döntse el ki-ki vérmérséklete szerint. Schumacher - legalábbis a hírek szerint - hisz a karkötő mágiájában, akárcsak a csapatfőnök, Jean Todt, akin többen Schumacheréhez a megszólalásig hasonlító ékszert véltek látni.