Montoyával tárgyal a Ferrari?

2002.04.10. 20:57
Két német lap értesülései szerint jövőre már egy csapatban, a Ferrarinál szerepel a Forma-1 legjobb pilótája, Michael Schumacher és a trónkövetelő, a német első számú riválisa, Juan Pablo Montoya.
Két nappal a szezon egyik tradicionális versenye, a San Marinói Nagydíj-hétvége előtt az imolai futammal szinte senki nem foglalkozik, a "pilótapiacról" azonban szenzációs hírek érkeznek. Németországban ugyanis szerdán két lap, a "Welt" és az "Express" is megírta, hogy a Ferrari megkezdte a tárgyalásokat Juan Pablo Montoyával, a Williams pilótájával.

A szerződésekkel nem lenne gond

Mint ismeretes, ez év januárjában már fölmerült az olaszoknál a kolumbiai leigazolásának terve, ám akkor mind a Ferrari, mind a Williams, s maga a pilóta is azonnal cáfolta a pletykákat. Nem tudni tehát, mennyire is pontosak a két orgánum információi, ám állítják, 2003-ban már Montoya ül majd az egyik tűzpiros autóban.

A dél-amerikai Rubens Barrichellót váltaná föl a Scuderiánál, s a csere igen könnyen el is képzelhető lenne, hiszen mind a brazilnak, mind a kolumbiainak ez év végén jár le az aktuális csapatával kötött szerződése.

Schumacher az 'ötödik' után búcsúzik?

A "Welt" mindemellett még azt is tudni véli, hogy miért kell a Ferrarinak minden áron Montoya: a bennfentesek szerint Michael Schumacher közölte az olaszokkal, hogy ha megszerzi ötödik világbajnoki címét, akkor visszavonul, vagyis nem tölti ki a 2004-ig érvényes megállapodását. Erre pedig - az ötödik, rekordbeállító elsőségre - igen nagy esély van vagy idén vagy jövőre, vagyis minél hamarabb gondoskodni kell az utánpótlásról. S mivel Barrichello a talján istálló főnökei szerint nem alkalmas arra, hogy Schumacher után folytassa a Ferrari sikerszériáját, Montoyának kellene átvennie a kerpeni "csapatvezetői" pozícióját.

Két dudás...

Pillanatnyilag itt tart a történet, ám kétség kívül érdekes, mondhatni bizarr szituáció lenne, - tegyük fel, hogy a német idén nem nyerné meg az "ötödiket" -, ha 2003-ban egymás mellett versnyezne Schumacher és Montoya. A legutóbbi, Brazil Nagydíjon ugyanis a williamses és a ferraris már sokadszor került a pályán túl közel egymáshoz, s az újabb koccanás után a kolumbiai sportszerűtlennek nevezte ellenfelét, s kijelentette, hogy ha rajta múlna, azonnal megbüntetné a világbajnokot...