Gusztáv
3 °C
6 °C

Megóvhatják a Ferrari imolai győzelmét

2002.04.17. 09:59
A hétvégi imolai Forma 1-es futamon kettős győzelmet arató Ferrarikról a Williams főmérnöke, Patrick Head megállapította, hogy nem volt szabályos. A Ferrari vezetése szabálytalan gumihasználattal vágott vissza. Óvás egyelőre nem történt, ám a McLaren és a Willams folytatja a vizsgálatot.
Ahogyan várható volt, nem képes könnyen túllépni a Williams-BMW és a McLaren vezetése, hogy az imolai futamot a Ferrari elsöprő fölénnyel nyerte meg. A történet ismert: Michael Schumacher rajt-cél győzelmet aratott, vita sem férhetett a sikeréhez, a brazil Barrichello ugyancsak biztosan szerezte meg a második helyet.

A verseny ellenőréhez már eljutott a panasz

Patrick Head
Mindez azért volt különösen fájó a Willamsnek, mert tavaly Ralf Schumacher élete első győzelemét épp ezen a pályán aratta, és az esélylatolgatások szerint most is ő illetve csapattársa, a kolumbiai Montoya volt kikiáltva a verseny favoritjának. Ezek után a Ferrari simán nyert.

S hogy mit találtak ki "mentségként" a vesztesek? Az egyik angol internetes hírportál szerint a Ferrarik hátsó szárnya elmozdult - ebből szereztek előnyt szerintük -, ezt egyébként Patrick Head a BMW főnöke vette észre a szuperlassításokon. Erre felhívta Charlie Whiting, a verseny ellenőrének figyelmét, ám óvással nem éltek.

A Ferrari a gumi-ügyet vette elő

A Ferrari vezetői miután hírt kaptak minderről, azonnal ellentámadásba mentek át, és azt kifogásolták, hogy a Michelin szabálytalan gumikkal látta el a két legnagyobb ellenfelét. Óvással azonban ők sem éltek. A BMW-Williams menedzsere, Dickie Stamford valamint David Ryan a McLarentől azért kijelentette, a vizsgálatot tovább folytatják az ügyben.

A Ferrari ellen amúgy nem ez lenne az első óvás az utóbbi időszakban, ám némiképp elrettentő példa lehet, hogy egyszer sem lehetett a tűzpiros autókat - jogerősen - mulasztáson kapni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!