Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megóvhatják a Ferrari imolai győzelmét

2002.04.17. 09:59
A hétvégi imolai Forma 1-es futamon kettős győzelmet arató Ferrarikról a Williams főmérnöke, Patrick Head megállapította, hogy nem volt szabályos. A Ferrari vezetése szabálytalan gumihasználattal vágott vissza. Óvás egyelőre nem történt, ám a McLaren és a Willams folytatja a vizsgálatot.
Ahogyan várható volt, nem képes könnyen túllépni a Williams-BMW és a McLaren vezetése, hogy az imolai futamot a Ferrari elsöprő fölénnyel nyerte meg. A történet ismert: Michael Schumacher rajt-cél győzelmet aratott, vita sem férhetett a sikeréhez, a brazil Barrichello ugyancsak biztosan szerezte meg a második helyet.

A verseny ellenőréhez már eljutott a panasz

Patrick Head
Mindez azért volt különösen fájó a Willamsnek, mert tavaly Ralf Schumacher élete első győzelemét épp ezen a pályán aratta, és az esélylatolgatások szerint most is ő illetve csapattársa, a kolumbiai Montoya volt kikiáltva a verseny favoritjának. Ezek után a Ferrari simán nyert.

S hogy mit találtak ki "mentségként" a vesztesek? Az egyik angol internetes hírportál szerint a Ferrarik hátsó szárnya elmozdult - ebből szereztek előnyt szerintük -, ezt egyébként Patrick Head a BMW főnöke vette észre a szuperlassításokon. Erre felhívta Charlie Whiting, a verseny ellenőrének figyelmét, ám óvással nem éltek.

A Ferrari a gumi-ügyet vette elő

A Ferrari vezetői miután hírt kaptak minderről, azonnal ellentámadásba mentek át, és azt kifogásolták, hogy a Michelin szabálytalan gumikkal látta el a két legnagyobb ellenfelét. Óvással azonban ők sem éltek. A BMW-Williams menedzsere, Dickie Stamford valamint David Ryan a McLarentől azért kijelentette, a vizsgálatot tovább folytatják az ügyben.

A Ferrari ellen amúgy nem ez lenne az első óvás az utóbbi időszakban, ám némiképp elrettentő példa lehet, hogy egyszer sem lehetett a tűzpiros autókat - jogerősen - mulasztáson kapni.