Schumacher: Nem lehetünk elbizakodottak

2002.04.24. 16:40
A versenyzők és a szakemberek egyértelműen a Ferrari fölényére számítanak a hétvégi Forma-1-es Spanyol Nagydíjon, egyedül a négyszeres világbajnok Michael Schumacher óvatos. Ettől függetlenül ő is bizakodik a kettős sikerben.
A Ferrari 2002-es fejlesztésű autója elsöprő fölényét hozta a múlt heti imolai Forma 1-es futam, Michael Schumacher és Rubens Barrichello győzelméhez kétség sem férhetett. Jóllehet az előzetes esélylatolgatásoknál a tavalyi győztes Williamst tartották befutónak.

Mindig történhet valami

Michael Schumacher mindezt csupán annyival kommentálta, hogy fordult a kocka, de ebből adódóan nem árt az óvatosság, hiszen a Spanyol Nagydíj előtt épp a Ferrarit tartják favoritnak.

- Semmi esetre sem lehetünk elbizakodottak - fejtegette. - Az elmúlt évek megmutatták, hogy a Forma-1-ben mindig történhet valami váratlan dolog, ami megváltoztatja az esélyeket.

Eddig háromszor nyert Schumacher Barcelonában

Azt azonban az eddigi négy futamból hármat megnyerő 33 éves pilóta is elismeri, hogy optimistán tekinthetnek a barcelonai verseny elé.

- Eddig nyolc ponttal többet szereztem, mint tavaly ilyenkor. Természetesen azt várom, hogy megismételjük imolai teljesítményünket - összegzett a címvédő. A katalán városban Michael Schumacher eddig háromszor győzött és összesen 60 pontot gyűjtött.

Lauda attól tart, hogy esélyt sem hagynak a Ferrarik

A szakemberek véleménye szerint a következő futamok egyoldalúra sikerülhetnek, mert a Ferrari fölénye pillanatnyilag egyértelmű. A Jaguar csapatfőnöke, Niki Lauda úgy véli: "ha a Ferrari nem követ el hibát, az új autó egyre gyorsabb lesz és szinte esélyt sem hagy majd a riválisoknak."

Egy másik volt osztrák pilóta, Gerhard Berger, a BMW-Williams vezetője is osztja honfitársa véleményét: "a következő két-három futam nagyon nehéz lesz. Különösen a barcelonai számít Ferrari-pályának."

Ralf meglepetésre készül

A vb-pontversenyben bátyja (34 pont) mögött második Ralf Schumacher (BMW-Williams, 20) is hasonlóan vélekedik: "ha egy autó rendben van, akkor Barcelonában különösen megmutatkoznak előnyei. Itt elválik az ocsú a búzától." Ralf a német Bildnek nyilatkozva azt még hozzátette: nem tekinti példaképének bátyját, és mindent el fog követni, hogy ezúttal is meglepetést okozzon.

A Renault a legjobbak közé törekszik
Mindeközben más régióban is zajlanak az események. Patrick Faure, a Renault egyik legfőbb vezetője más sportágakból vett példával szemléltette a csapat növekvő étvágyát a Spanyol Nagydíj előtt.

- Vezetjük a másodosztályt, de már szezon közben ligát akarunk változtatni. Be akarunk kerülni a legjobbak közé - mondta. - Közelebb szeretnénk kerülni a Ferrarihoz és a Williamshez, s a McLaren is nagy ellenfélnek számít, még előttünk jár. Egyelőre elmaradnak a várakozásoktól, de egyértelmű, hogy Coulthardék javulni fognak.

A Renault Forma-1-es részlegének elnöke szerint az eddigi négy futamon felülmúlták a célkitűzéseket. Igaz, az összetett verseny 4. helyét jelentő 8 pontot csak az angol Jenson Buttonnak köszönhetik, az olasz Jarno Trulli még adós a jó eredménnyel.