Valér
-1 °C
0 °C

Frentzent csak Schumacher előzte meg

2002.04.26. 15:04
A Spanyol GP pénteki szabadedzésein felborultak az erőviszonyok, azonban egy állandó pont maradt: Michael Schumacher ismét az élen végzett.
Michael Schumacher, Frentzen, Button, Barrichello, Panis, Bernoldi sorrend alakult ki a Spanyol Nagydíj második szabadedzésének végén, amely már első olvasatra is szokatlan, tovább elemezve pedig szinte elképzelhetetlennek tűnt egészen péntek 14 óráig.

Schumacher a biztos pont

Ekkor intették le ugyanis Katalóniában az F-1 mezőnyének első tréningjét, melynek végeredményében csak a két Ferrari helyezése nem meglepetés. Michael Schumacher - ahogy idén ezidáig is - fölényesen végzett a mezőny élén, ám mögötte felbomlottak az erőviszonyok.

Frentzen és Button remekelt

Leginkább az arrowsos Heinz-Harald Frentzen teljesítménye emelendő ki, aki ebben a szezonban négyből csak egyetlen futamot tudott befejezni - azt is több környi hátránnyal -, az edzéseken pedig csak a leghátsó sorokban volt képes helyet szerezni magának. Ezzel szemben Barcelonában mindössze 7(!) századdal maradt el Schumacher 1:20:380-as idejétől.

Jenson Button harmadik helye sem mondható szokványosnak, előkelő pozíciója annak ellenére is meglepetés, hogy ő az utóbbi három futamon pontot szerzett. Időhátránya még neki sem tetemes - három tized - a világbajnokhoz képest, s ez további bizakodásra adhat okot mind a fiatal angolnak, mind csapatának, a versenyről versenyre javuló Renault-nak.

Javul a BAR és az Arrows

Button után Barrichello következik, az ő negyedik helyére nem érdemes sok szót pazarolni, mögötte azonban Panis áll egy BAR-Hondával. A francia idén még egyetlen futamon sem látta meg a kockás zászlót, az tréningeken pedig végképp nem brillírozott, így valószínűleg őt is meglepte a harmadik sorbéli poszt.

Panis mellett egyelőre Enrique Bernoldi áll, szintén egy Arrowszal, amely autónak, úgy tűnik, a Circuit de Catalunya jobban fekszik a többi ringnél.

Gyengélkedtek az élcsapatok

Cikkünk ezen pontján már valószínűleg a két Williams és a két McLaren eltűnésének oka a legizgatóbb kérdés. Nos, az ezüstnyilak közül Raikkönen a hetedik, Coulthard a tizenkettedik helyen végzett, a williamsek pedig méghátrébb, a tizenötödik - Ralf Schumacher - és a tizenhetedik - Montoya - helyen tanyáznak...

Barcelonában tehát pénteken minden a feje tetjére állt, ám valószínű, hogy szombaton - hellyel-közzel - kialakul a valós erőviszonyoknak megfelelő sorrend, s a legutóbb említett két élcsapat jócskán előrébb lép.

Barcelonában mindenki otthon van

Ugyanis még Montoya hátránya is csak 1,3 másodperc Schumacherhez képest, így valószínűleg a mai felbolydulást az okozta, hogy a sok barcelonai tesztnap miatt ezen a pályán jóval kisebb a különbség az autók között. Vagyis, ha a Williams félig teli tankkal, míg az Arrows szinte üresen körözött, akkor kialakulhat köztük az egyszekundumos különbség az utóbbi javára.

A Ferrarisok azonban még a feltöltött kocsikkal is az élen végeztek, s ez nem sok jóval kecsegtet a legközelebbi riválisok - Williams, Renault, McLaren - számára, mint ahogy azokat a szurkolókat sem teszi boldoggá, akik vasárnap autóversenyt, s nem Ferrari-bemutatót szeretnének látni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!