Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schumacher túl jó a Forma-1-hez?

2002.04.29. 15:04
Michael Schumacher a Spanyol Nagydíjon akkora fölénnyel utasította maga mögé a többi pilótát, hogy egyes olasz(!) lapok már a Forma-1 jövőjéért aggódnak...
Michael Schumacher vasárnapi, Spanyol Nagydíjon aratott győzelme után ismét nem fukarkodnak a dícsérő jelzőkkel és hasonlatokkal az európai lapok szalagcímei. Két hete, az imolai GP után mind a szakértők, mind a rajongók úgy gondolták, hogy a Ferrari hazai pályáján bemutatott produkcióját már képtelenség felülmúlni, ám a négyszeres világbajnoknak Katalóniában ez mégis sikerült.

'A Ferrarit nem a Földön tervezték'

A piros meseautó
Schumacher az F2002-es "meseautóban" olyan tempót diktált, mint ha egy magasabb színvonalú versenysorozatból került volna a Forma-1-be, nem is véletlen, hogy a La Gazzetta Dello Sport szerint "a Ferrari olyan, mintha egy másik bolygón élő ismeretlen civilizáció tervezte volna". Olaszország legnagyobb sportnapilapja persze a pilótát is dícséri, egyenesen a "Forma-1 királyának" nevezi, akinek "nincsenek ellenfelei".

Schumacher a világbajnokság gyilkosa?

Az Il Nuovo nevű, szintén olasz újság szerint nem csak az F2002-es vörös autó, de maga Schumacher sem a mi bolygónk szülötte: "Schumacher, a földönkívüli". Az orgánum azonban már a Schumi-uralom veszélyeire is - "a világbajnokság gyilkosa" - felhívja a figyelmet, még egy-két barcelonaihoz hasonló "tanóra", s a Forma-1 népszerűsége csökkenhet.

A La Repubblica, Itália egyik legnépszerűbb közéleti napilapja, amely két hete nyíltan kérte a Ferrari konkurenseit, hogy tegyenek valamit a Scuderia egyeduralmának megdöntéséért, hétfői számában kijelenti, hogy "Schumacher tönkreteszi a Forma-1-et".

'Csak egy sérülés állíthatja meg'

Michael Schumacher
Angliában már szintén lefutottnak tekintik az idei világbajnokságot, az Independent a kerpeni 1999-es balesetére utalva azt írja, "ha csak Schumacher megint el nem töri a lábát, akkor idén ötödször is bajnok lesz".

Franciaországban a Le Figaro egyszerűen csak "magányos lovasként" aposztrofálja a németet, utalva rá, hogy Schumacher külön kategóriát képvisel a Forma-1 mezőnyében, amely igen furcsán szakadt két részre: az egyik oldalon áll maga ferraris, a másikon pedig a maradék 21 pilóta...