Schumacher túl jó a Forma-1-hez?

2002.04.29. 15:04
Michael Schumacher a Spanyol Nagydíjon akkora fölénnyel utasította maga mögé a többi pilótát, hogy egyes olasz(!) lapok már a Forma-1 jövőjéért aggódnak...
Michael Schumacher vasárnapi, Spanyol Nagydíjon aratott győzelme után ismét nem fukarkodnak a dícsérő jelzőkkel és hasonlatokkal az európai lapok szalagcímei. Két hete, az imolai GP után mind a szakértők, mind a rajongók úgy gondolták, hogy a Ferrari hazai pályáján bemutatott produkcióját már képtelenség felülmúlni, ám a négyszeres világbajnoknak Katalóniában ez mégis sikerült.

'A Ferrarit nem a Földön tervezték'

A piros meseautó
Schumacher az F2002-es "meseautóban" olyan tempót diktált, mint ha egy magasabb színvonalú versenysorozatból került volna a Forma-1-be, nem is véletlen, hogy a La Gazzetta Dello Sport szerint "a Ferrari olyan, mintha egy másik bolygón élő ismeretlen civilizáció tervezte volna". Olaszország legnagyobb sportnapilapja persze a pilótát is dícséri, egyenesen a "Forma-1 királyának" nevezi, akinek "nincsenek ellenfelei".

Schumacher a világbajnokság gyilkosa?

Az Il Nuovo nevű, szintén olasz újság szerint nem csak az F2002-es vörös autó, de maga Schumacher sem a mi bolygónk szülötte: "Schumacher, a földönkívüli". Az orgánum azonban már a Schumi-uralom veszélyeire is - "a világbajnokság gyilkosa" - felhívja a figyelmet, még egy-két barcelonaihoz hasonló "tanóra", s a Forma-1 népszerűsége csökkenhet.

A La Repubblica, Itália egyik legnépszerűbb közéleti napilapja, amely két hete nyíltan kérte a Ferrari konkurenseit, hogy tegyenek valamit a Scuderia egyeduralmának megdöntéséért, hétfői számában kijelenti, hogy "Schumacher tönkreteszi a Forma-1-et".

'Csak egy sérülés állíthatja meg'

Michael Schumacher
Angliában már szintén lefutottnak tekintik az idei világbajnokságot, az Independent a kerpeni 1999-es balesetére utalva azt írja, "ha csak Schumacher megint el nem töri a lábát, akkor idén ötödször is bajnok lesz".

Franciaországban a Le Figaro egyszerűen csak "magányos lovasként" aposztrofálja a németet, utalva rá, hogy Schumacher külön kategóriát képvisel a Forma-1 mezőnyében, amely igen furcsán szakadt két részre: az egyik oldalon áll maga ferraris, a másikon pedig a maradék 21 pilóta...