Piroska
3 °C
3 °C

Stewart: Schumacher hatszoros világbajnok lehet

2002.05.06. 14:13
A hatvanas évek kiváló versenyzője, egyszersmind háromszoros világbajnoka, a skót Jackie Stewart szerint Michael Schumacher nemcsak megdöntheti Juan Manuel Fangio csúcsát, túl is szárnyalhatja. Az argentin versenyző ötszörös világbajnok volt, a német címvédő épp az ötödik elsősége felé hajt. Stewart azonban kiemelte, mindez csak akkor sikerülhet, ha nem lesz nagyképű.
Michael Schumacher idén is nagyszerűen kezdte a versenyévadot, öt futamból négyet megnyert, fölényéhez kétség sem férhet. Többen az unalomtól féltik a versenyeket, és azt sem tartják kizártnak, hogy ezúttal nem a Hungaroringen, hanem még korábban megszerzi az elsőséget. Többen óvatosságra intették már a Ferrarit, ám Jackie Stewart, a Forma-1 legendás alakja magát a négyszeres világbajnokot, Michael Schumachert figyelmezteti, igaz más aspektusból.

A legsikeresebb versenyző lehet

Jackie Stewart
"Csak akkor válhat halhatatlanná, ha sikerei mellett nem lesz mohó és nagyképű" - jelentette ki. Stewart ezzel nem azt akarta sugallni, hogy Schumacher pillanatnyilag ilyen lenne, a hírek szerint csak azt akarta kifejezésre juttatni, hogy megvan benne a hajlam az ilyen viselkedésre.

- Ugyanakkor minden adottsága megvan ahhoz, hogy az autósport történetének legsikeresebb pilótája legyen. Arra azonban ügyelnie kell, hogy ne "szálljon el" saját teljesítményétől - nyomatékosította a skótok háromszoros bajnoka.

Mindenki akkor szimpatikus, ha a földön jár

Hozzátette: vannak az életnek olyan oldalai is, amelyek nem mérhetők pénzben, futamgyőzelmekben vagy világbajnoki címekben. Arra nem tért ki, hogy Schumacher idestova két éve a legjobban kereső sportoló, egy évben 100 millió eurót is kézhez kaphat.

- Mindenki akkor szimpatikus igazán, ha a földön jár - folytatta a Ford egykori főnöke -, és nem emelkedik a többiek fölé. Ha ez sikerül Schumachernek, akkor minden út nyitva előtte, hogy hatszoros vb-győztes, és ezzel egyedüli uralkodó legyen a világon.

A futamsikerekben már toronymagasan első

A Ferrari versenyzőjének tehát igen jó esélye van arra, hogy ötszörös világbajnok legyen, és hogy beérje a már említett listavezető argentin Juan Manuel Fangiót, aki az ötvenes években aratta sikereit. Nem mellékesen a 33 éves Schumacher 57 GP-sikerével már e tekintetben abszolút csúcstartónak számít.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!