Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Stewart: Schumacher hatszoros világbajnok lehet

2002.05.06. 14:13
A hatvanas évek kiváló versenyzője, egyszersmind háromszoros világbajnoka, a skót Jackie Stewart szerint Michael Schumacher nemcsak megdöntheti Juan Manuel Fangio csúcsát, túl is szárnyalhatja. Az argentin versenyző ötszörös világbajnok volt, a német címvédő épp az ötödik elsősége felé hajt. Stewart azonban kiemelte, mindez csak akkor sikerülhet, ha nem lesz nagyképű.
Michael Schumacher idén is nagyszerűen kezdte a versenyévadot, öt futamból négyet megnyert, fölényéhez kétség sem férhet. Többen az unalomtól féltik a versenyeket, és azt sem tartják kizártnak, hogy ezúttal nem a Hungaroringen, hanem még korábban megszerzi az elsőséget. Többen óvatosságra intették már a Ferrarit, ám Jackie Stewart, a Forma-1 legendás alakja magát a négyszeres világbajnokot, Michael Schumachert figyelmezteti, igaz más aspektusból.

A legsikeresebb versenyző lehet

Jackie Stewart
"Csak akkor válhat halhatatlanná, ha sikerei mellett nem lesz mohó és nagyképű" - jelentette ki. Stewart ezzel nem azt akarta sugallni, hogy Schumacher pillanatnyilag ilyen lenne, a hírek szerint csak azt akarta kifejezésre juttatni, hogy megvan benne a hajlam az ilyen viselkedésre.

- Ugyanakkor minden adottsága megvan ahhoz, hogy az autósport történetének legsikeresebb pilótája legyen. Arra azonban ügyelnie kell, hogy ne "szálljon el" saját teljesítményétől - nyomatékosította a skótok háromszoros bajnoka.

Mindenki akkor szimpatikus, ha a földön jár

Hozzátette: vannak az életnek olyan oldalai is, amelyek nem mérhetők pénzben, futamgyőzelmekben vagy világbajnoki címekben. Arra nem tért ki, hogy Schumacher idestova két éve a legjobban kereső sportoló, egy évben 100 millió eurót is kézhez kaphat.

- Mindenki akkor szimpatikus igazán, ha a földön jár - folytatta a Ford egykori főnöke -, és nem emelkedik a többiek fölé. Ha ez sikerül Schumachernek, akkor minden út nyitva előtte, hogy hatszoros vb-győztes, és ezzel egyedüli uralkodó legyen a világon.

A futamsikerekben már toronymagasan első

A Ferrari versenyzőjének tehát igen jó esélye van arra, hogy ötszörös világbajnok legyen, és hogy beérje a már említett listavezető argentin Juan Manuel Fangiót, aki az ötvenes években aratta sikereit. Nem mellékesen a 33 éves Schumacher 57 GP-sikerével már e tekintetben abszolút csúcstartónak számít.