Barrichello még két évig marad a Ferrarinál

2002.05.09. 17:07
Újabb két évre meghosszabbította szerződését a brazil Rubens Barrichello a Ferrari Forma-1-es csapatánál. A hír némileg meglepő, hiszen az utóbbi időben elterjedt: a dél-amerikai pilóta mindenképpen távozik Maranellóból. A szerződéskötés anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, ám korábbi információk szerint elképzelhető, hogy ediginél kevesebb pénzzel kell beérnie a versenyzőnek.
Némi meglepetésre a következő két szezonban is változatlan marad a Ferrari összeállítása: a négyszeres világbajnok Michael Schumacher után csütörtökön Rubens Barrichello a meghosszabbította szerződését a jövő év végéig. A nemzetközi sajtó ugyanis hónapok óta arról írt, hogy a dél-amerikainak az idény végén távoznia kell. Felmerült, hogy helyére esetleg Montoyát, Massát, vagy Buttont szerződtetik.

Kevesebb pénzt kap?

Ráadásként a Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn nemrég, arról tájékoztatta a brazil versenyzőt, hogy valószínűleg csak akkor hosszabbítják meg a szezon végén lejáró szerződését, ha a mostaninál kevesebb pénzzel is beéri. Barrichello akkor meglehetősen hevesen reagált a hírre: "Nagyon mérges vagyok, de ebben a helyzetben megpróbálok inkább a hétvégi futamra összpontosítani. Nem értem, miért bánik így velem a csapat" - mondta a brazil versenyző.

Balszerencsés idénykezdet

Barrichello eddig igen gyenge idényt tudhat maga mögött: az idénynyitó Ausztrál GP-n az élről indult, de az első körben elfékezte magát, és hátulról Ralf Schumacher (BMW-Williams) belerohant. A malajziai futamon motor-, a hazájában rendezett nagydíjon pedig hidraulika-probléma miatt állt ki. San Marinóban már képességeinek megfelelően teljesített, és Schumacher mögött megszerezte a második helyet. Spanyolországban azonban már az idény elejei formáját mutatta: már a rajtnál fel kellett adnia a versenyt.

A 29 éves Barrichello 2000-ben szerződött a maranellói istállóhoz, azóta 39 futamon vezetette a tűzpiros autót, 124 pontot szerzett. Tavalyelőtt aratta egyetlen futamgyőzelmét, a hockenheimi Német Nagydíjon, s még 19 alkalommal állt dobogóra.