Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Montoya a Ferrarik sarkában

2002.05.10. 15:06
Az Osztrák Nagydíj pénteki szabadedzésein a két Ferrari végzett az időlista tetején, ám Montoya a Williamsben csak hajszálnyival maradt el tőlük.
Ausztriában pénteken a meteorológusok jelentéseivel ellentétben nem eső és hideg, hanem napsütés és kellemes, 22 fokos meleg fogadta a Forma-1-es pilótákat.

A vörösöké az első sor

A szabadedzés kimenetele aztán már nem okozott meglepetést, hiszen a két Ferrari végzett újfent az időlista legelejeén. Mindössze abban van változás, hogy Michael Schumacher helyett Rubens Barrichellóval kezdődik a lista, de a kettejük közötti különbség szinte elhanyagolható, mindössze három századmásodperc.

Szerencsére - az utóbbi időben megszokottal ellentétben - a harmadik, sőt a negyedik pilóta is "lőtávon" belül van a vörösökhöz képest: Montoya hátránya csak hat század, míg Raikkönené épp csak több, mint egy tized.

Utánuk, ahogy az legutóbb, Barcelonában is történt, négy "meglepetésversenyző" következik: McNish, Bernoldi, De La Rosa és Panis foglalják el az 5., illetve a 8. pozíció közötti kockátat. Mögöttük tűnik csak fel Coulthard a második McLarenben, míg Ralf Schumacher a skótnál is hátrébb található, mindössze a tizenkettedik.

Renault, Sauber, Villeneuve: szombaton jobb lesz

Kiemelendő még a renault-k és a sauberek gyengélkedése, Button 14., Massa 15., Heidfeld 16., míg Trulli a 17. A legrosszabb napot azonban kétségtelenül Jacques Villeneuve zárta, hiszen ő csak Alex Yoong Minardiját tudta maga mögé utasítani, így nem jutott előrébb a 21. pozíciónál.

Holnap természetesen minden más les, élesben Villeneuve is biztosan javítani fog, s ki tudja, lehet, hogy még a mára beígért eső is megérkezik...