Montoya a Ferrarik sarkában

2002.05.10. 15:06
Az Osztrák Nagydíj pénteki szabadedzésein a két Ferrari végzett az időlista tetején, ám Montoya a Williamsben csak hajszálnyival maradt el tőlük.
Ausztriában pénteken a meteorológusok jelentéseivel ellentétben nem eső és hideg, hanem napsütés és kellemes, 22 fokos meleg fogadta a Forma-1-es pilótákat.

A vörösöké az első sor

A szabadedzés kimenetele aztán már nem okozott meglepetést, hiszen a két Ferrari végzett újfent az időlista legelejeén. Mindössze abban van változás, hogy Michael Schumacher helyett Rubens Barrichellóval kezdődik a lista, de a kettejük közötti különbség szinte elhanyagolható, mindössze három századmásodperc.

Szerencsére - az utóbbi időben megszokottal ellentétben - a harmadik, sőt a negyedik pilóta is "lőtávon" belül van a vörösökhöz képest: Montoya hátránya csak hat század, míg Raikkönené épp csak több, mint egy tized.

Utánuk, ahogy az legutóbb, Barcelonában is történt, négy "meglepetésversenyző" következik: McNish, Bernoldi, De La Rosa és Panis foglalják el az 5., illetve a 8. pozíció közötti kockátat. Mögöttük tűnik csak fel Coulthard a második McLarenben, míg Ralf Schumacher a skótnál is hátrébb található, mindössze a tizenkettedik.

Renault, Sauber, Villeneuve: szombaton jobb lesz

Kiemelendő még a renault-k és a sauberek gyengélkedése, Button 14., Massa 15., Heidfeld 16., míg Trulli a 17. A legrosszabb napot azonban kétségtelenül Jacques Villeneuve zárta, hiszen ő csak Alex Yoong Minardiját tudta maga mögé utasítani, így nem jutott előrébb a 21. pozíciónál.

Holnap természetesen minden más les, élesben Villeneuve is biztosan javítani fog, s ki tudja, lehet, hogy még a mára beígért eső is megérkezik...