Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még a német sajtó is támadja Schumachert

2002.05.13. 15:01
A hétfőn megjelent osztrák, német és olasz lapok egyaránt felháborítónak tartják a Ferrari ausztriai döntését, ám nem kímélik eddigi abszolút kedvencüket, Michael Schumachert sem.
A Ferrari vasárnapi döntése, mely szerint az Osztrák Nagydíjat végig vezető Barrichellónak a célegyeneseben át kellett adnia a győzelmet csapattársának, Michael Schumachernek, nem csak az ellenfelek és a szurkolók, de a sajtó képviselőinek körében is nagy botrányt kavart.

'drámából silány bohózat'

Michael Schumacher
A hétfőn megjelet osztrák lapok keményen bírálják a Ferrarit és Schumachert, s ugyan ezt teszik az olasz orgánumok is. Sőt, még a német újságok sem kímélik az eddig az ország kedvencének tartott négyszeres világbajnokot.

Bécsben a Kronenzeitung "A rossz győztes az igazi vesztes" címmel kommentálja Schumacher sikerét, és sajnálatosnak tartja, hogy a Ferrari az " izgalmas drámából silány bohózatot kreált", azzal, hogy Barrichellót visszatartotta a cél előtt.

A Kurier - "A Forma-1-es ünnep csalássá változott" - egyenesen a sportág tisztaságát kérdőjelezi meg, s kiemeli, hogy bár Schumacher végzett az élen, de a "botrányos körülmények miatt ő sem ragyoghatott".

'Schumi, miért nem gondolkoztál?'

Németországban a Frankfurter Allgemeine Zeitung csak a Ferrarit vádolja, "A Scuderia megszégyenítette Schumachert az ajándékgyőzelemmel", a Süddeutsche Zeitung azonban "egoistának" nevezi a kerpenit, akinek "szüksége van egy segédre, aki ha kell, készségesen tisztogatja előtte az utat".

A Bild egyenesen "szégyenteljesnek és botrányosnak" nevezi Schumacher győzelmét, s a "Ferrari, Schumi, mit műveltetek?" kérdés-felkiáltással egyaránt hibáztatja a pilótát és a csapatot is.

Az Express "vörös szánalomként" jellemzi a Ferrarit és Schumacher felelősségét is firtatja: "Schumi, látod, milyen kínos lett ez a győzelem? Miért nem gondoltál a következményekre?"

'A Ferrari gyalázatossá tette a szép vasárnapot'

Rubens Barrichello
Itáliában sem akarja a sajtó a másik nemzet képviselőjére, Schumacherre kenni a történteket, sőt, az olasz újságírók inkább a Ferrarit tartják hibásnak a kialakult helyzetért.

A legnagyobb sportnapilap, a milánói La Gazzetta dello Sport így értékel: "A győzelmet egy olyan bűn árnyékolja be, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. A Ferrari remek kettősgyőzelmet ünnepelhetetett volna, ám végül gyalázatossá tette ezt a szép vasárnapot."

A La Repubblica szerint a Scuderiánál az "államérdek érvényesült", míg a római Corriere dello Sport arra a kérdésre keresi a választ, hogy "A Ferrari miért mocskolt be egy tökéletes kettős győzelmet ezzel az arrogáns gesztussal?"

A torinói Tuttosport ironikus, ám mindemellett kritikus hangvétellel ír a Zeltwegben történtekről: "A Ferrari nevetséges és botrányos döntése után a szurkolók orkánnak tűnő füttykoncertje szinte elfújta a Ferrari-csapatot".