Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schumacher visszacsinálná az egészet

2002.05.16. 15:41
Michael Schumacher vasárnap még úgy fogalmazott, nem kell nagy feneket keríteni a Zeltwegben aratott "győzelme" felett. Mára azonban már más véleménye van az ügyről. Ez azonban a szurkolókat nem nagyon érdekli. . . A Ferrarinál mindenesetre hisznek döntésük helyességében.
Nem csak a semleges szurkolókat, de rengeteg Ferrari szimpatizánst is veszített Michael Schumacher vasárnapi győzelmével az olasz csapat. Több, a Ferrari kegytárgyaival kereskedő árus fordult az olasz fogyasztóvédelmi hatósághoz, mert rengeteg lemondás érkezett, a már előre megrendelt kegytárgyakból. (A futam után is több piros sapkát és zászlót lehetett látni a környező kukákban.)

Ugyancsak komoly perekre lehet számítani a Pénzügyminisztériumnak is. Ugyanis többen feljelentéssel kívánnak élni, hogy a hivatalosan tett fogadásokon komoly pénzösszegeket buktak, a Ferrari Zeltwegben elkövetett manővere után, mely a német 58. futamgyőzelmét hozta. Több fórumon is nemtetszésüknek adtak jelt a szurkolók, mert nem értik, hogy miért kellett egy döntéssel, két pilótát is nehéz helyzetbe hozni?

Schumi szánja-bánja, a Ferrari nem

Michael Schumacher
Schumacher vasárnap még úgy nyilatkozott, hogy nem olyan nagy ügy az egész, a következő futamra el is felejtik. Nos mára változott a véleménye. "Legszívesebben visszacsinálnám a futam végét. Abban a pillanatban nem tudtam gondolkodni. Egész végig élveztem a versenyt, és reménykedtem, nem szólnak rám rádión. Nem így történt, és nem vagyok benne biztos, hogy szükség volt erre a lépésre". - mondta a négyszeres világbajnok a német Sport 1-nek.

Luca de Montezemolo, Ferrari-főnök azonban teljesen egyetért a döntéssel. "Sajnálom Barrichellot, de a boksz-utcában jól döntöttek, hiszen nekünk csapat érdekeit kell szem előtt tartanunk. (A döntést egyébként Jean Todt nem merte közölni, a brazillal, így a versenyző mérnökével tudatták vele, mit kell tennie a cél előtt. . .)

Nem építkezhet Svájcban

Ha nem is az ausztriai győzelem miatt, de biztossá vált, hogy Schumacher nem lesz a svájci Wolfhalden lakója, de családjával marad Svájcban. Elsősorban azért akart áttelepülni a Genfi-tó partján lévő Vufflens-le-Chateau-ból, hogy gyerekei Svájc német nyelvterületén nőjenek fel.

A 33 éves autóversenyző annak idején 1.8 millió euróért vásárolt birtokot, melyre építkezni szeretett volna. Tervei szerint úszómedence, kondi-terem és egy istálló is lett volna a területen. Erre azonban most már biztos, hogy nem kerülhet sor, hiszen Wolfhalden tanácsa nem járult hozzá a tervezett nagyszabású építkezéshez.