Piroska
3 °C
4 °C

Schumacher visszacsinálná az egészet

2002.05.16. 15:41
Michael Schumacher vasárnap még úgy fogalmazott, nem kell nagy feneket keríteni a Zeltwegben aratott "győzelme" felett. Mára azonban már más véleménye van az ügyről. Ez azonban a szurkolókat nem nagyon érdekli. . . A Ferrarinál mindenesetre hisznek döntésük helyességében.
Nem csak a semleges szurkolókat, de rengeteg Ferrari szimpatizánst is veszített Michael Schumacher vasárnapi győzelmével az olasz csapat. Több, a Ferrari kegytárgyaival kereskedő árus fordult az olasz fogyasztóvédelmi hatósághoz, mert rengeteg lemondás érkezett, a már előre megrendelt kegytárgyakból. (A futam után is több piros sapkát és zászlót lehetett látni a környező kukákban.)

Ugyancsak komoly perekre lehet számítani a Pénzügyminisztériumnak is. Ugyanis többen feljelentéssel kívánnak élni, hogy a hivatalosan tett fogadásokon komoly pénzösszegeket buktak, a Ferrari Zeltwegben elkövetett manővere után, mely a német 58. futamgyőzelmét hozta. Több fórumon is nemtetszésüknek adtak jelt a szurkolók, mert nem értik, hogy miért kellett egy döntéssel, két pilótát is nehéz helyzetbe hozni?

Schumi szánja-bánja, a Ferrari nem

Michael Schumacher
Schumacher vasárnap még úgy nyilatkozott, hogy nem olyan nagy ügy az egész, a következő futamra el is felejtik. Nos mára változott a véleménye. "Legszívesebben visszacsinálnám a futam végét. Abban a pillanatban nem tudtam gondolkodni. Egész végig élveztem a versenyt, és reménykedtem, nem szólnak rám rádión. Nem így történt, és nem vagyok benne biztos, hogy szükség volt erre a lépésre". - mondta a négyszeres világbajnok a német Sport 1-nek.

Luca de Montezemolo, Ferrari-főnök azonban teljesen egyetért a döntéssel. "Sajnálom Barrichellot, de a boksz-utcában jól döntöttek, hiszen nekünk csapat érdekeit kell szem előtt tartanunk. (A döntést egyébként Jean Todt nem merte közölni, a brazillal, így a versenyző mérnökével tudatták vele, mit kell tennie a cél előtt. . .)

Nem építkezhet Svájcban

Ha nem is az ausztriai győzelem miatt, de biztossá vált, hogy Schumacher nem lesz a svájci Wolfhalden lakója, de családjával marad Svájcban. Elsősorban azért akart áttelepülni a Genfi-tó partján lévő Vufflens-le-Chateau-ból, hogy gyerekei Svájc német nyelvterületén nőjenek fel.

A 33 éves autóversenyző annak idején 1.8 millió euróért vásárolt birtokot, melyre építkezni szeretett volna. Tervei szerint úszómedence, kondi-terem és egy istálló is lett volna a területen. Erre azonban most már biztos, hogy nem kerülhet sor, hiszen Wolfhalden tanácsa nem járult hozzá a tervezett nagyszabású építkezéshez.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!