Schumacher nincs az első tízben!

2002.05.23. 16:18
Monacóban már csütörtökön felborult mindenféle papírforma, ugyanis a tréninget a Renault- és a Toyota-csapat uralta, míg Michael Schumacher az első tízbe sem került be.
Monaco csütörtökön ebben az évszakban szokatlanul hűvös és borús napra ébredt, a hőmérő mindössze 19 fokot mutatott, a hercegség egét pedig sűrű felhőtakaró borította el.

Monacóban már csütötökön köröznek

A pilóták persze minden bizonnyal örömmel fogadták a hirtelen lehűlést, hiszen a szabadedzés két órája alatt nem szállhatnak ki az autóból, ugyanis Monacóban nincs hely a garázsoknak, s ennek oka az is, hogy igyekeznek minél több kört megtenni, hiszen itt a legnehezebb beállítani a gépeket. Az istállóknak csupán akkora terület áll a rendelkezésükre, melyen a két kocsijuk elfér, így egyáltalán nincs hely a ki-be ugrálásra.

Természetesen Monaco a napirendet tekinve is eltér egy normális versenyhétvégétől, itt ugyanis már csütörtökön volán mögé ülnek a pilóták, pénteken pihennek (vagy buliznak), majd szombattól már minden megy a rendes kerékvágásban.

Vezet a középmezőny

A mai kétórás tréning pedig tökéletesen bebizonyította, hogy a versenyzés szempontjából sem lehet Monte Carlót mindennapi nagydíjnak tekinteni, ugyanis a mezőny élén egy Renault és egy Toyota végzett!

Jarno Trulli futotta a legjobb kört, 1.18.915-öt, a japán gépet kormányzó Allan McNish előtt, aki négy tizeddel maradt el az olasz mögött. David Coulthard harmadik pozíciója szintén meglepetés, mint ahogy az Fisichella ötödik és Salo hatodik helye is. A minardis Webber nyolcadik posztjáról nem is beszélve...

Az élcsapatok pilótái közül Ralf Schumacher volt a leggyorsabb, hatodikként végzett, egymásodperces hátránnyal Trulli mögött. A szezon eddigi részét uralo Ferrari Barrichellóval a hetedik, míg Michael Schumacherrel, aki másfél másodperccel volt lassabb Trullinál, a tizenegyedik kockát foglalja el!

Raikkönen megsérült

A nap során több baleset is történt - ez Monacóban általános -, melyek miatt rövid időre háromszor is meg kellett szakítani az edzést. Először De La Rosa ütközött a korlátnak az uszodánál, majd Kimi Raikkönen, illetve Alex Yoong ment a gumifalnak a Rascasse-kanyarnál. A fiatal finn-nek nem csak a McLarenje tört össze, de ő maga is megsérült - szerencsére csak könnyebben - a kezén, így ki kellett hagynia a tréning második részét.

Monacóban tehát zajlik az élet, s ne feledjük, a java még hátra van. Szombaton következik a mégizgalmasabb folytatás.

A szabadedzés élmezőnye:

1.Trulli
2.McNish
3.Coulthard
4.Fisichella
5.Salo
6.R. Schumacher
7.Barrichello
8.Webber
9.Montoya
10.Button
11.M. Schumacher
12.Panis