Coulthard eddig a tengerentúlon is vezet

2002.06.07. 18:57
Úgy tűnik, tovább folytatódik David Coulthard jó formája. A Monacói GP győztese kanadában, a pénteki szabadedzésen is a leggyorsabb volt, megelőzve Montoyát és Michael Schumachert.
A szabadedzés első órájában Michael Schumacher 25 perc után állt az élre, csapattársával, Rubens Barrichellóval. A két Ferrari több, mint egy másodperccel gyorsabb volt a mezőnynél.

A tréning vége előtt nem sokkal aztán Schumacher váratlanul hibázott, a pálya utolsó kanyarjában az egyik kerekével 'lehorzsolta' a gumifalat: defekt és felfüggesztéstörés, a kocsi már csak a boxutcáig vánszorgott el. A hajrában tehát - már ha lehet így nevezni a pénteki szabadedzés utolsó öt percét - Barrichello zavartalanul futhatta meg a leggyorsabb kört.

A ferrarik mögött meglepetésre Fisichella végzett a javuló Jordannal, Coulthard negyedik, Raikkönen ötödik, míg Frentzen a bravúros hatodik legjobb időt teljesítette.

A második órára a hőmérséklet már 33 fokra emelkedett, az aszfalt 28 fokos volt, ám az idők ennek ellenére is - a poros pálya kezdett tisztulni - folyamatosan javultak. Raikkönen, majd Ralf Schumacher is vezette rövid ideig a tréninget, majd ismét az idősebb Schumacher következett, s 1:16:464-es idővel átvette a vezetést.

Alig túl az egyórás edzés felén a williamsek villantak meg, előbb Ralf Schumacher javította meg bátyja rekordját, sőt, csapattársa, Montoya már az 1:16-os határ alá ment: 1:15:702-es teljesítményével már Schumacher tavalyi pole pozíciót érő idejéből is lefaragott nyolc tizedet.

Nem a szabadedzés háromnegyedénél tombolhatott a hazai közönség, Villeneuve a javuló formát mutató BAR-Hondával a harmadik pozícióba zárkózott föl.

A kanadai után a McLaren percei következtek, Coulthard és Raikkönen feljöttek Montoya mögé, valószínűleg az új, továbbfejlesztett Mercedes-motornak is köszönhetően.

A kolumbiai azonban pénteken utolérhetetlennek tűnt, 1:15:543-ra faragta saját csúcsát, amely természetesen a mezőny addigi leggyorsabb ideje is volt. Coultardnak végül azonban még őt is sikerült felülmúlnia, 1:15:407-tel ő végzett az élen.

A skóthoz Montoya és Michael Schumacher került a legközelebb, majd Raikkönen, Ralf Schumacher és meglepetésre a toyotás Salo zárta az első hatot.

A Kanadai GP első szabadedzésének végeredménye:

1. D. Coulthard Mclaren 1:15.407
2. J. Montoya Williams 1:15.543
3. M. Schumacher Ferrari 1:15.788
4. K. Räikkönen Mclaren 1:15.946
5. R. Schumacher Williams 1:16.018
6. M. Salo Toyota 1:16.259