Coulthard bizakodik és szállodát vesz

2002.06.20. 12:16
David Coulthard számára nem kezdődött túl jól az idei szezon. Azonban az elmúlt hetekben egyre többször fejezte be a versenyt dobogós pozícióban, és bízik benne, hogy ez a tendencia a hétvégi Európa Nagydíjon is folytatódik.
David Coulthard, a Forma-1-es McLaren-Mercedes csapat skót pilótája eddig ötször végzett dobogón a Nürburgringen, ahol ezen a hétvégén rendezik az Európa Nagydíjat. Azonban mindannyiszor "csak" a legalacsonyabb fogára állhatott fel a dobogónak. Ezzel az eredménnyel most is elégedett lenne, és erre jó esélye is van.

Bár a szezonkezdet nem sok sikert tartogatott a számára, Monte-Carlóban már győzni tudott, majd Montrealban második volt. Ezzel ugyan nem veszélyezteti az ötödik világbajnoki címe felé robogó Michael Schumachert, de közelebb került a dobogóról álmodozó és BMW-Williams-el versenyző ifjabbik Schumacher Ralf, és csapattársa, a kolumbiai Juan Pablo Montoya mögé.

A skót klasszis szereti ezt a pályát, mert szerinte mindig fantasztikus hangulatot teremtenek a szurkolók, ezzel is fokozzák a harci kedvet. A Schumacher-testvérek, Frentzen és Heidfeld mellett a McLaren-Mercedes is hazai versenynek tekinti a következő futamot, ezért egyértelmű, hogy nem okozhat csalódást.

Coulthard mint szálloda tulajdonos
Coulthard a közeli jövőben szállodát szeretne vásárolni a cseh fővárosban, hiszen a Forma-1-es pilóta cége, a Devo Group 16 millió eurót kínál a Praha nevű hotelért, és ezzel az összeggel a harmadik helyen áll az ajánlattevők listáján.

Az ötcsillagos szálloda új tulajdonosáról július 16-án döntenek. A Praha Hotel a repülőtér közelében található, 1981-ben nyitották meg, s 1989-ig kizárólag az állami vezetők kényelmét szolgálta.