Ronaldóék adnak erőt Barrichellónak Silverstone előtt

2002.07.03. 11:24
A legutóbbi Európa Nagydíjon győztes brazil Rubens Barrichello önbizalommal tele várja a következő silverstone-i futamot, hiszen a hazája nyerte a világbajnokságot, ő maga pedig kipihenhetett az elmúlt napokban. Attól azonban tart, hogy a verseny közben ered el az eső.
Bejárta a kép a világot, amelyiken a Ferrari két pilótája, a négyszeres világbajnok német Michael Schumacher és a brazil Rubens Barrichello egy focilabdán "marakodnak" a világbajnoki döntőre célozva. A meccset aztán már nem együtt izgulták végig. A brazil ugyanis egy Portugáliában élő barátjánál szorított a válogatottnak.

A németek feletti győzelem után telefon Schumachernek

"Részt vettem egy jótékonysági golfversenyen, majd a diadal után az utcán ünnepeltünk, a közös nyelv miatt úgy éreztem magam, mintha otthon lennék. Mindenütt brazil zászlót lengettek az emberek" - mondta a Ferrari klasszisa.

A németek feletti siker után nem hagyhatta ki a ziccert, és felhívta Schumachert, tudatva, hogy igenis ők a jobbak. Ezek után a közelgő Angliai Nagydíjról is beszélt.

Barrichellót az esős rajt sem zavarná Angliában

"Sokat várok a mostani futamtól, még az sem zavarna, ha esőben kellene elrajtolnunk. Annak viszont nem örülnék, ha verseny közben változna meg az időjárás, mert ez nem kedvezne az autó beállításának. De ezzel nem akarok foglalkozni, csak a jó szereplés lebeg a szemem előtt." - összegzett

Barrichello első Forma-1-es idényében, 1993-ban 10. volt Silverstone-ban, majd egy évvel később már a 4. helyen ért célba. Először tavaly állt dobogóra, amikor 3. lett a finn Mika Ha:kkinen (McLaren-Mercedes), s Michael Schumacher mögött.