Csődközeli helyzetben az Arrows

2002.07.05. 17:47
Szakadó esőben került sor a Brit Nagydíj pénteki szabadedzésére. Ez azonban a legkevésbé sem zavarta a pontversenyben vezető Ferrari pilótáit, akik a legjobb időket menték. Ugyanakkor az Arrows-csapat már annak is örült, hogy nem szüntették meg a csapatot.
Nem sokkal a Forma-1-es Brit Nagydíj 12 órakor kezdődő első pénteki szabadedzése előtt az Arrows-csapat autói "átmentek" a nemzetközi szövetség (FIA) kötelező technikai ellenőrzésén, de még közel sem biztos az indulásuk. Ennek alapfeltétele ugyanis, hogy az istálló kifizesse 3.2 millió fontos tartozását a motorszállító Cosworth-nak.

A csapat indulása csütörtökön vált kétségessé, mert a londoni Legfelsőbb Bíróság helyt adott a résztulajdonos Morgan Grenfall bankház tiltakozásának, így az Arrows nem egyesülhet a kiszemelt amerikai italgyártó céggel. Tom Walkinshaw, az istálló főnöke a többek között a Red Bullt előállító vállalattal szeretett volna megállapodni, de ezt nem fogadta el a befektetési bank.

Így nem volt meglepő, hogy a csődközeli helyzetben lévő Arrows pilótái ki sem mentek a pályára, míg a négyszeres világbajnok német Michael Schumacher, valamint a finn Mika Salo csak a felvezető körre "jelent meg" a silverstone-i Brit Nagydíj pénteki első szabadedzésén. A szinte folyamatosan szakadó eső miatt a többi 18 pilóta roppant vizes és csúszós pályán gyakorolt.

Az Arrows pilótái a pénteki 2. szabadedzésre sem mentek ki a pályára, míg a finn Mika Salo kisebb betegsége miatt szintén nem gyakorolt. A Toyota versenyzője internetes hírforrás szerint gyomorrontással küszködik. A szinte folyamatos eső miatt a többi 19 pilóta, továbbra is vizes, csúszós pályán körözött.

Az első edzésről még hiányzó négyszeres világbajnok, a Ferrarit erősítő német Michael Schumacher 2. lett csapattársa, a brazil Rubens Barrichello mögött. Szombaton két szabadedzésre (10 és 11.15 ó) és az időmérő tréningre (14) kerül sor.

Brit Nagydíj, a pénteki 2 szabadedzés legjobbjai:
1. Barrichello (brazil, Ferrari) 1:31.457 p - 28 megtett kör
2. M. Schumacher (német, Ferrari) 1:31.881 - 22
3. Fisichella (olasz, Jordan-Honda) 1:33.434 - 31