Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schumacher otthon ünnepelné az ötödiket

2002.07.10. 15:41
Michael Schumacher már a jövő vasárnapi Francia Nagydíjon ötszörös világbajnok lehet. Ehhez "mindössze" annyi szükséges, hogy Franciaországban nyerjen, és legnagyobb riválisai, Rubens Barrichello, Juan Pablo Montoya, illetve öccse, Ralf a másodiknál rosszabb helyen érjenek célba. Maga a pilóta azonban jobban örülne, ha Hockenheimben, hazai pályán szerezné meg a bajnoki címét.
Elképesztő fölénnyel, ötvennégy pont előnnyel vezeti a Forma-1-es világbajnoki pontversenyt Michael Schumacher. A legutóbb Silverstone-ban diadalmaskodó német pilóta így akár már a következő versenyen, a Francia Nagydíjon bebiztosíthatja a végső sikert.

A négyszeres világbajnok bár tudja, hogy esélye van megszerezni ötödik címét, ám úgy véli, reálisabb célkitűzés, ha a július 29-i hockenheimi futamot tekinti lehetséges "királyavatónak".

"A többieknek nagyot kell hibázniuk ahhoz, hogy már Magny-Cours-ban megnyerjem az összetett versenyt. Erre nincs igazán esély, ezért Hockenheimre összpontosítok. Ráadásul jóval nagyobb örömöt is jelentene, ha hazai pályán ünnepelhetném az újabb diadalt" - mondta a Ferrari német világsztárja.

Schumacher világbajnoki címének ünneplése nem csak presztízs-kérdés az adott verseny szervezőinek, hanem anyagilag is egy igazi főnyeremény. Tavaly a mogyoródi pálya volt a szerencsés, ahol abszolút telt ház, közel kétszázezer ember követte figyelemmel az eseményeket. A kiemelt szurkolói érdeklődésen túl természetesen a média is az átlagosnál sokkal bővebben tudósított a versenyről.

Ha ezúttal Hockenheimben nyerne Schumacher, akkor nagy valószínűséggel a több tízezres német tábor otthonmaradna - most az ugyancsak nagy számban idelátogató finnek sem jönnének, mert Hakkinen idén nem versenyez -, vagyis a pénzügyi deficit biztos vehető.