Ecclestone megkegyelmezett az Angol Nagydíjnak

2002.07.11. 19:48
Bernie Ecclestone, a Forma-1 elsőszámú vezetője kijelentette: 2010-ig biztos a Brit Nagydíj helye a versenynaptárban, de ez nem jelenti azt, hogy Silverstone marad a helyszín. 1950-ben ez a pálya adott otthont az első futamnak, de már két éve is komoly gondok akadtak a szervezéssel.
A 71 éves multimilliomos Forma 1 főnök, Bernie Ecclestone hétfőn élesen támadta a vasárnapi futam szervezőit, s minden idők legrosszabbul rendezett GP-jének nevezte a viadalt. Ezt csütörtökön a BBC-nek adott interjújában megismételte.

Helikopter híján a dugóban rekedt Ecclestone is

"A pályához vezető utakra nem tettek ki eligazító táblákat, teljes volt a káosz" - mondta dühösen Ecclestone, akinek helikoptere nem tudott leszállni a főtribün mellett, így autóval közelítette meg a helyszínt, és hosszú időre a közlekedési dugóban rekedt.

Tavaly nem volt különösebb fennakadás, 2000-ben viszont, amikor áprilisra hozták előre a versenyt, a heves esőzések miatt szintén kaotikus állapot alakult ki a silverstone-i pálya környékén. A parkolók annyira eláztak, hogy két nappal a futam előtt leállították a jegyeladást, és emiatt a szervezők több mint 4 millió fontos bevételtől estek el.

Ötmillió dollárba került az óvadék

A hasonló esetek elkerülése érdekében döntöttek a júliusi rendezés mellett. Egy évvel ezelőtt csak olyan áron lehetett Silverstone házigazda, hogy számos fejlesztést kellett realizálniuk a rendezőknek, s csak júniusban kapták vissza azt az 5 millió dolláros óvadékot, amit ennek garanciájaként korábban le kellett tenniük.

Silverstone gyakorlatilag a szülőhelye a Forma-1-nek, hiszen 1950-ben itt rendezték a "száguldó cirkusz" első világbajnoki futamát. Ecclestone kritikája miatt hétfőn lemondott tisztségéről Rob Bain, a Forma-1-es Brit Nagydíjat szervező Octagon Motorsports Group (OMG) elnöke.