Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schumachert versenyre hívta ki a rali világbajnoka

2002.07.16. 10:46
A hétvégi Szafari-ralin győztes Colin McRae szeretné kihívni Forma-1-es kollégáját, Michael Schumachert, hogy eldöntsék: ki az autósport szuperbajnoka. A hét évvel ezelőtti ralibajnok és a négyszeres Forma 1-es világbajnok csatájának időpontjáról egyelőre még nem született egyezség.
Colin McRae miután megnyerte a hétvégi Szafari-ralit, csúcstartóvá lépett elő a pilóták között, hiszen ez volt a huszonötödik győzelme. Ennyit még egyetlen versenyzőnek sem sikerült elérnie a szakágban. McRae a tavalyi világbajnoki sorozatban amúgy a második helyen végzett, az idén már Peugeot-t kormányzó, de tavaly még subarus Richard Burns ugyanis összesítésben két ponttal legyőzte.

Schumacher még csak túraautóban ült

A Fordot vezető skót McRae legjobb eredményét '95-ben érte el, akkor nem volt nála jobb a világbajnokságon. Azóta is folyamatosan ott van az élmezőnyben - ezt tükrözik futamgyőzelmei is -, de különböző okok miatt nem sikerült újabb világbajnoki címet begyűjtenie.

Michael Schumacher idén már az ötödik világbajnoki elsőségéért szállt harcba, toronymagasan - 54 ponttal - vezet, már a hétvégi Francia Nagydíjon nyerhet. A futamgyőzelmek tekintetében egyeduralkodó, hiszen mindeddig hatvanszor nyert, míg a rangsorban őt követő francia Alain Prostnak csupán 51-szer sikerült.

McRae vezetett már Forma 1-es autót

Vagyis az autósport két csúcstartójáról beszélhetünk, és McRae ötlete szerint mindkét géptípussal összemérnék erejüket. Kétségkívül ő lenne előnyben, mert a Ferrari német sztárja korábban még soha nem versenyzett raliautóval - igaz a német túraautó bajnokságban már rajthoz állt egy Mercedes volánja mögött.

McRae ugyanakkor három évvel ezelőtt már kipróbálta a Jordan-istálló egyik modelljét. Be is fejezte a köröket, nem úgy, mint a négyszeres ralivilágbajnok, finn Mäkinen, aki pár éve kicsúszott a Williams-szel.

Mindenesetre, ha létrejön a nem mindennapi találkozó, a bevételt jótékony célja fordítják.