Schumachert versenyre hívta ki a rali világbajnoka

2002.07.16. 10:46
A hétvégi Szafari-ralin győztes Colin McRae szeretné kihívni Forma-1-es kollégáját, Michael Schumachert, hogy eldöntsék: ki az autósport szuperbajnoka. A hét évvel ezelőtti ralibajnok és a négyszeres Forma 1-es világbajnok csatájának időpontjáról egyelőre még nem született egyezség.
Colin McRae miután megnyerte a hétvégi Szafari-ralit, csúcstartóvá lépett elő a pilóták között, hiszen ez volt a huszonötödik győzelme. Ennyit még egyetlen versenyzőnek sem sikerült elérnie a szakágban. McRae a tavalyi világbajnoki sorozatban amúgy a második helyen végzett, az idén már Peugeot-t kormányzó, de tavaly még subarus Richard Burns ugyanis összesítésben két ponttal legyőzte.

Schumacher még csak túraautóban ült

A Fordot vezető skót McRae legjobb eredményét '95-ben érte el, akkor nem volt nála jobb a világbajnokságon. Azóta is folyamatosan ott van az élmezőnyben - ezt tükrözik futamgyőzelmei is -, de különböző okok miatt nem sikerült újabb világbajnoki címet begyűjtenie.

Michael Schumacher idén már az ötödik világbajnoki elsőségéért szállt harcba, toronymagasan - 54 ponttal - vezet, már a hétvégi Francia Nagydíjon nyerhet. A futamgyőzelmek tekintetében egyeduralkodó, hiszen mindeddig hatvanszor nyert, míg a rangsorban őt követő francia Alain Prostnak csupán 51-szer sikerült.

McRae vezetett már Forma 1-es autót

Vagyis az autósport két csúcstartójáról beszélhetünk, és McRae ötlete szerint mindkét géptípussal összemérnék erejüket. Kétségkívül ő lenne előnyben, mert a Ferrari német sztárja korábban még soha nem versenyzett raliautóval - igaz a német túraautó bajnokságban már rajthoz állt egy Mercedes volánja mögött.

McRae ugyanakkor három évvel ezelőtt már kipróbálta a Jordan-istálló egyik modelljét. Be is fejezte a köröket, nem úgy, mint a négyszeres ralivilágbajnok, finn Mäkinen, aki pár éve kicsúszott a Williams-szel.

Mindenesetre, ha létrejön a nem mindennapi találkozó, a bevételt jótékony célja fordítják.