Barrichello szerint Schumacher minden idők legjobbja

2002.07.19. 13:41
Rubens Barrichello, a Ferrari versenyzője büszke a pályafutására, s arra is, hogy már többször megszorította Michael Schumachert. A brazil szerint az idősebbik Schumacher a Forma-1 történetének egyik legjobbja. Az ötödik világbajnoki címének megszerzésére készülő német ugyanakkor kérte a szurkolókat, ne legyenek érdektelenek, ha már a hétvégén eldől a világbajnoki cím sorsa.
Meglepő kijelentést tett Rubens Barrichello, a Ferrari istálló második számú pilótája. A brazil, aki 2000-ben a Stewart-csapattól került a maranellói istállóhoz, és azóta a lehető legközelebbről figyelheti világsztár csapattársát, Michael Schumachert egyáltalán nem féltékeny csapattársa sikereire.

- Nem tartozom az irigy emberek közé, így természetesen egy pillanatig sem vonom kétségbe társam kiemelkedő képességeit. Pedig 2000-ben rengeteget küszködtem, sokat kellett tanulnom. Tavaly jelentősen előreléptem, s a folyamat ebben a szezonban is folytatódott - tette hozzá Barrichello. - Egyáltalán nem könnyű a dolgom, mert csapattársam rendkívül gyors, s helyzete is nagyon szilárd a csapatnál. De szinte gondtalanul dolgozunk, kiváló a kapcsolatom a Ferrari munkatársaival. Ráadásul a vezetők sem raknak felesleges terheket a vállamra.

Rubens Barrichello eddig 47 futamon erősítette a Forma-1 jelenlegi kimagaslóan legjobb csapatát, eddig 22-szer állt a dobogóra 2000-ben Hockenheimben, idén pedig a Nürburgringen lett első.

Schumacher: Azért még lehetnek érdekes futamok

Michael Schumacher, - aki ötödször lehet világbajnok vasárnap, ha megnyeri a Magny-Cours-i Francia Nagydíjat, s nem csapattársa, a brazil Rubens Barrichello, vagy a kolumbiai Juan Pablo Montoya (BMW-Williams) a második - bízik benne, hogy a szurkolók a Ferrari egyértelmű fölénye ellenére is élvezik a futamokat.

"Lehet hogy már a hétvégén eldől a világbajnoki cím sorsa, de ne feledjék, hogy a múltban többször előfordult, hogy annak ellenére láttak érdekes futamokat a rajongók, hogy már megvolt a győztes. Ne feledjék, a többi helyezésért is nagy csaták lesznek." - mondta a Ferrari német világsztárja.