Schumacher hajnalig diszkózott

2002.07.22. 14:44
A már ötszörös világbajnok pilóta az újabb vb-elsőségének megszerzése után szolidan ünnepelt, a nagy bulira egy hét múlva, Németországban kerül sor. A Ferrari vezetői természetesen elégedetten nyilatkoztak csapatuk teljesítményéről, amelyet az ellenfelek is elismertek.
Michael Schumacher vasárnap megnyerte a Francia Nagydíjat, s egyúttal megszerezte ötödik világbajnoki címét is. Ezzel a német pilóta beállította Juan Manuel Fangio rekordját, vagyis végérvényesen beírta nevét a Forma-1 történelemkönyvébe.

A nagy sikert azonban relatíve kis ünneplés követte, hiszen a következő, hockenheimi futamig csak egy hét van, s Magny Cours sem épp a kiemelkedő éjszakai életéről ismert helység. Egy szolid étteremben, a pályához közeli, La Renaissance-ban, persze azért fogadást adott a Ferrari, melyen úgy 80 vendég volt jelen, a legnagyobb ünnepelt, Michael Schumacher pedig a vacsora után az egyetlen helyi diszkóban feleségével Corinnával mulatott tovább.

Barrichello a reptérről fordult vissza

Csapattársa, Rubens Barrichello azonban nem tartott a némettel, a brazil ugyanis nagyon feldühödött, mert egy műszaki hiba miatt nem tudott elindulni a futamon, s már a repülőjén volt, amikor telefonon közölték vele, hogy Schumacher ötödször is megnyerte a világbajnokságot. Természetesen azonnal visszatért a pályára, hogy gratuláljon a győztesnek, ám a fogadást már kihagyta.

Willi Weber, Schumacher menedzsere egyébként elárulta, hogy az igazi ünnepre vasárnap este, Hockenheimben kerül sor, melybe igyekeznek bevonni a szurkolókat is. Vendégben nem is lesz hiány, az biztos, hiszen szinte égnek a Német GP-t szervező cég telefonvonalai, annyian akarnak jegyet rendelni a hétvégi versenyre.

Barrichellón kívül az összes Ferrari-csapattag megjelent az éjszakai partyn, ám az ünnep előtt még legtöbbjük elmondta véleményét Schumacher és a Ferrari újabb vb-győzelméről.

Montezemolo: még öt évig akarok nyerni

"Álomcsapat vagyunk, amely még sokáig együtt fog maradni. Nem gondoltam volna, hogy már itt, Franciaországban megnyerjük a világbajnokságot, nagyon kellemes meglepetés, hogy ilyen hamar sikerült elérnünk a célunkat. Az eredményeinket nem a véletlennek köszönhetjük, hanem a szorgalmas és kitartó munkánknak" - nyilatkozta Jean Todt, aki kilenc évvel ezelőtt, épp Magny Cours-ban irányította először csapatfőnökként a Ferrarit.

Luca Di Montezemolo szinte repesett az örömtől, a hivatalos fotó elkészítése előtt tökéletes modorát félre téve ordította, hogy "világbajnokok vagyunk".

"Nehéz feladatnak tűnt túlszárnyalni a tavalyi, szinte tökéletes teljesítményünket, ám mégis sikerült. A győzelem, a remek csapat, a lelkes kollégák adnak számomra erőt a folytatáshoz, még legalább öt évig a Ferrari élén szeretnék maradni" - mondta, már kissé lehiggadva az 55 éves Presidente. Gianni Agnelli, a Ferrari és a FIAT tiszteletbeli elnöke nem utazott el Franciaországba, a már nyolcvan fölött járó üzletember otthon, Torinóban, televízión szurkolt a Ferrarinak.

"Minden úgy történt, ahogy vártam. Egy nagy bajnok, egy tökéletes autó és a nagyszerű mérnökök teszik legyőzhetetlenné a Ferrarit" - értékelt nyugodtan a diadalt követően Angnelli.

Haug: ők a legjobbak

Az ellenfelek részéről Norbert Haug (Mclaren-Mercedes) és Gerhard Berger (Williams-BMW) gratulált először a Ferrarinak.

"Gratulálok Schumachernek, a Ferrarinak és a Bridgestone-nak. Ők a legjobbak" - ismerte el sportszerűen az ellenfél teljesítményét Haug, a Mercedes sportigazgatója.

"A Ferrari ismét bebizonyította, hogy szervezett munkával és Michael Schumacherrel a volán mögött semmi sem lehetetlen. Csak gratulálni tudok nekik" - csatlakozott német kollégájához Berger, a BMW vezetője.