Williams a Ferraritól félti Montoyát

2002.07.29. 18:02
A világbajnoki pontversenyben jelenleg Michael Schumacherhez képest hatvanhat pont hátrányban lévő, második helyen álló kolumbiai Juan Pablo Montoyát ismét hírbe hozták a Ferrarival. Frank Williams csapatfőnök nem titkolja: tart attól, hogy a Ferrari előbb-utóbb elcsábítja tőlük.
Montoya szerződtetésről már áprilisban napvilágot láttak a pletykák, két tekintélyes német napilap is állította, hogy már jövőre egy csapatban szerepel majd az üstökös, és az immár ötszörös világbajnok Schumacher.

Juan Pablo Montoya
Williams: az olaszok nem ostobák

Akkor cáfolták az értesüléseket az illetékesek, a hockenheimi futam után viszont maga Frank Williams nyilatkozott a sokakat érdeklő és a Forma 1 jövőjét is érintő kérdésről.

"Az olaszok nem ostobák: gondolnak a jövőre, szükségük lenne Juan Pablóra. Michael Schumacher előbb-utóbb visszavonul, helyettesíteni kell valakivel, s erre a feladatra Montoya lenne a legalkalmasabb" - magyarázta a csapatfőnök. Arra azonban nem tért ki, hogy engedi fogja-e mindezt.

A Ferrari még két évet hosszabbítana Schumacherrel

Schumachernek egyébként 2004-ben jár le a szerződése, és pillanatnyilag biztos, hogy Montoya két évig - legalábbis szerződés szerint - a Williamsé, hacsak ki nem vásárolják. Erre azonban a jelenlegi jelek szerint kevés az esély, hiszen a Ferrari vezetése napirendre tűzte, hogy Schumacherrel 2006-ig hosszabbítsanak.

A világelső menedzsere Willi Weber viszont úgy vélekedett, hogy egyelőre korai ezt a témát feszegetni, és majd két év múlva térjenek vissza rá.