Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Williams a Ferraritól félti Montoyát

2002.07.29. 18:02
A világbajnoki pontversenyben jelenleg Michael Schumacherhez képest hatvanhat pont hátrányban lévő, második helyen álló kolumbiai Juan Pablo Montoyát ismét hírbe hozták a Ferrarival. Frank Williams csapatfőnök nem titkolja: tart attól, hogy a Ferrari előbb-utóbb elcsábítja tőlük.
Montoya szerződtetésről már áprilisban napvilágot láttak a pletykák, két tekintélyes német napilap is állította, hogy már jövőre egy csapatban szerepel majd az üstökös, és az immár ötszörös világbajnok Schumacher.

Juan Pablo Montoya
Williams: az olaszok nem ostobák

Akkor cáfolták az értesüléseket az illetékesek, a hockenheimi futam után viszont maga Frank Williams nyilatkozott a sokakat érdeklő és a Forma 1 jövőjét is érintő kérdésről.

"Az olaszok nem ostobák: gondolnak a jövőre, szükségük lenne Juan Pablóra. Michael Schumacher előbb-utóbb visszavonul, helyettesíteni kell valakivel, s erre a feladatra Montoya lenne a legalkalmasabb" - magyarázta a csapatfőnök. Arra azonban nem tért ki, hogy engedi fogja-e mindezt.

A Ferrari még két évet hosszabbítana Schumacherrel

Schumachernek egyébként 2004-ben jár le a szerződése, és pillanatnyilag biztos, hogy Montoya két évig - legalábbis szerződés szerint - a Williamsé, hacsak ki nem vásárolják. Erre azonban a jelenlegi jelek szerint kevés az esély, hiszen a Ferrari vezetése napirendre tűzte, hogy Schumacherrel 2006-ig hosszabbítsanak.

A világelső menedzsere Willi Weber viszont úgy vélekedett, hogy egyelőre korai ezt a témát feszegetni, és majd két év múlva térjenek vissza rá.