Berger: jövőre legyőzzük a Ferrarit

2002.07.31. 13:13
A Forma-1-es BMW-Williams csapat már az idei versenysorozatban szeretné kipróbálni új motorját, mellyel képesek lehetnek megelőzni a Ferrarit. Mivel már az októberi futamokon le szeretnék győzni az olasz istálló autóit, ezért a BMW fejlesztői szabadság helyett munkával töltik a nyár hátra lévő részét.
"A következő szezonban mindenképpen meg kell előzni a világbajnoki pontversenyben a Ferrarit" - nyilatkozta Gerhard Berger, a BMW sportigazgatója. A Williams Forma-1-es istállónak motort szállító cég sajtóügyekért felelős vezetője - aki egyébként távozásán gondolkodik- úgy véli, hogy ha minden jól megy, akkor várhatóan októberben elérik az olasz csapat színvonalát.

Előny a Ferrarinál

A feladat valóban embert próbáló, hiszen versenykörülmények között egyelőre még képtelenek legyőzni a Ferrarit. A konstruktőrök versenyében 65 pont a lemaradásuk az olaszoktól, míg a pilótáknál a 66 pontos előnnyel vezető ferraris Michael Schumacher már a további futamoktól függetlenül már elhódította a világbajnoki címet.

Halvány remény lehet, hogy edzésen, szinte üres tankkal már többször okoztak meglepetést: Montoya zsinórban ötször szerezte meg az első rajtkockát. Ám hiába a rengeteg pole, a versenyeken fél vagy kétharmad tankkal jelen pillanatban még verhetetlenek a Ferrarik.

Nyáron is dolgoznak

A siker érdekében minden eddiginél keményebben dolgozik a BMW-csapat. Mivel a saját maguk elé kitűzött októberi határidő vészesen közelít, és addig még tesztelni is szeretnék az új autót- úgy döntöttek a cég vezetői, hogy a fejlesztőknek idén le kell mondaniuk nyári szabadságukról, és augusztusban is dolgozniuk kell.