Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Berger: jövőre legyőzzük a Ferrarit

2002.07.31. 13:13
A Forma-1-es BMW-Williams csapat már az idei versenysorozatban szeretné kipróbálni új motorját, mellyel képesek lehetnek megelőzni a Ferrarit. Mivel már az októberi futamokon le szeretnék győzni az olasz istálló autóit, ezért a BMW fejlesztői szabadság helyett munkával töltik a nyár hátra lévő részét.
"A következő szezonban mindenképpen meg kell előzni a világbajnoki pontversenyben a Ferrarit" - nyilatkozta Gerhard Berger, a BMW sportigazgatója. A Williams Forma-1-es istállónak motort szállító cég sajtóügyekért felelős vezetője - aki egyébként távozásán gondolkodik- úgy véli, hogy ha minden jól megy, akkor várhatóan októberben elérik az olasz csapat színvonalát.

Előny a Ferrarinál

A feladat valóban embert próbáló, hiszen versenykörülmények között egyelőre még képtelenek legyőzni a Ferrarit. A konstruktőrök versenyében 65 pont a lemaradásuk az olaszoktól, míg a pilótáknál a 66 pontos előnnyel vezető ferraris Michael Schumacher már a további futamoktól függetlenül már elhódította a világbajnoki címet.

Halvány remény lehet, hogy edzésen, szinte üres tankkal már többször okoztak meglepetést: Montoya zsinórban ötször szerezte meg az első rajtkockát. Ám hiába a rengeteg pole, a versenyeken fél vagy kétharmad tankkal jelen pillanatban még verhetetlenek a Ferrarik.

Nyáron is dolgoznak

A siker érdekében minden eddiginél keményebben dolgozik a BMW-csapat. Mivel a saját maguk elé kitűzött októberi határidő vészesen közelít, és addig még tesztelni is szeretnék az új autót- úgy döntöttek a cég vezetői, hogy a fejlesztőknek idén le kell mondaniuk nyári szabadságukról, és augusztusban is dolgozniuk kell.