Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baumgartner Zsolt Forma-1-es kocsit vezethet

2002.08.01. 14:16
A 21 éves pilóta a Magyar Nagydíj napjának délelőttjén néhány körön át kipróbálhatja a Jordan-Honda egyik autóját, később pedig - valamikor idén - lehetséges, hogy tesztelhet is a csapattal. Kesjár Csaba után így Baumgartner lesz a második magyar versenyző, aki F-1-es autót vezethet.
Csütörtökön a Hungaroring rajtrácsán tartott sajtótájékoztatót a Forma-1-es Magyar Nagydíjat rendező Hungaroring Sport Rt. vezetősége. A találkozóra a szűk három hét múlva - augusztus 16-18 - sorra kerülő Magyar Nagydíj miatt került sor.

Palik László, a Hungaroring Sport Rt. elnöke elmondta, hogy a szervezéssel kapcsolatban minden a legnagyobb rendben halad, még a jegyértékesítés is. Erről bővebben Gerstl Péter, az Osterman Formula Kft. vezérigazgatója számolt be, elárulta, hogy négy tribünre - többek között a "Gold" nevű, legdrágább helyekre is - már az összes belépő elkelt, s a tavalyihoz képest csupán 3-4 százalékkal fogyott eddig kevesebb biléta.

Emiatt pedig nincs ok aggodalomra, hisz a vb korán eldőlt, Michael Schumacher már Franciaországban világbajnok lett, ezért az enyhe csökkenés várható volt. A legtöbb jegyet egyébként mindig a futam előtti utolsó három héten, illetve a nagydíj három napja alatt adják el, így csak később derül ki, tényleg csökken-e majd a Forma-1 iránt az érdeklődés vagy a viszonylag tét nélküli - a második helyért még négy pilóta csatázik - versenyre is kíváncsi a közönség?

Asajtókonferencia végén számolt be a Magyar Nagydíj szenzációjáról Palik László: Baumgartner Zsolt augusztus 18-án, vasárnap, az F-1-es autók bemelegítő edzése után kipróbálhat egy Forma-1-es Jordan-Hondát. A 21 éves pilóta, aki idén a Forma-3000-es sorozatban versenyez, ezzel Kesjár Csaba után - ő 1987-ben egy Zakspeed-Forddal mehetett a ringen - a második magyar versenyző lesz, aki F-1-es kocsit vezethet.

Az egyedi lehetőséget Baumgartner számára Bernie Ecclestone engedélyezte, magyar részről pedig Frank Tamás segített, aki, miután a Forma-1 mindenható ura rábólintott a versenyen kívüli körözésre, Eddie Jordannal Hockenheimben megállapodott, hogy az ír csapat az egyik autóját kölcsönadja a néhány körös bemutatóra. Sőt, valószínűleg később Baumgartner tesztelheti is a sárga színű gépet, ám erre csak szeptemberben kerülhet sor, addig ugyanis teszttilalom van a Forma-1-ben.