Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Schumacher a Serie A-ba igazol

2002.08.09. 12:40
Az olasz első osztályba idén felkerült Modena futballcsapatánakl vezetői beleegyeztek, hogy a nyári felkészülés során az immár ötszörös világbajnok Michael Schumacher velük együtt készüljön fel. A Forma 1-gyel kapcsolatos hír még, hogy a tavaly menesztetett Verstappen visszakerül az Arrows-hoz, Frentzen kiesése miatt.
Alex Yoong, a Minardi pilótája idén három versenyre nem tudta kvalifikálni magát, nem csoda hát, hogy megingott benne a csapatfőnök Paul Stoddart bizalma. Az ausztrál tulajdonos a hírek szerint még a magyar futam előtt le akarja váltani az egész évre szerződtetett Yoong-ot, ám ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek első hallásra tűnik.

A malajziai ugyanis két szponzort is hozott az év elején a csapatnak, amelyeket minden bizonnyal "magával vinne", ha elküldenék. Stoddart ennek ellenére is kipróbálta volna az angol Justin Wilsont, ám a langaléta, majdnem 190 centi magas pilóta nem fért be a Minardi-Asiatech-be, így szerződtetése meghíúsult. Stoddartnak tovább kell hát keresnie, s amint elmondta, hétfőn jelenti be, hogy ki vezetheti a második számú - Mark Webber helye bombabiztos - autóját Magyarországon.

Hasonló gondjai vannak Tom Walkinshaw-nak, az Arrows főnökének is. Nála ugyan fordított a helyzet, hiszen jobbik versenyzője, Heinz-Harald Frentzen önszántából hagyta el az istállót, miután az nem tudta kifizetni a bérét, ám a szituáció hasonló: az egyik kocsija üres.

Walkinshaw az F-3000-ben futó Sebastian Bourdais-t szemelte ki a német helyére, ám az is elképzelhető, hogy a csapattól a szezon elején kirúgott - s jogászai szerint pillanatnyilag is érvényes szerződéssel rendelkező - Jos Verstappen térhet vissza a Forma-1-be.

"Az ügyvédeink döntik el, hogy Jos versenyezhet-e a Magyar Nagydíjon az Arrows színeiben" - nyilatkozta Verstappen menedzsere, Huub Rothengatter.

Schumacher a Modenával tréningezik

Michael Schumacher szintén csapatváltáson gondolkodik, ám még mielőtt bármely Ferrari-rajongó is kétségbe esne vagy elkezdene örülni, gyorsan tisztázzuk: az ötszörös világbajnok futballcsapatot vált.

A német pilóta a svájci harmadosztályú FC Aubonne gárdájától az olasz első osztályba idén feljutott FC Modenához igazol.

"Michael Schumacher az önök klubjában szeretne edzeni. Beleegyeznek?" - tette föl a kérdést Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke a Modena edzőjének, Gianni De Biasinak.

A mester azonnal válaszolt, kijelentette, hogy "egy ilyen vendégjátékost senki sem utasíthat vissza, a Modena büszke lehet, hogy a világbajnok épp ezt a klubot választotta".

Azaz semmi akadálya nincs, hogy Michael Schumacher a Serie A-s klub edzésein csillogtassa futballtudását, ám az "éles" bemutatkozására még várni kell, ugyanis a világbajnok tétmeccsen nem lép pályára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!