Jenő
-2 °C
6 °C

Baumgartner a Jordannél

2002.08.09. 10:39
Pályafutása legérdekesebb pillanatához érkezett Baumgartner Zsolt csütörtökön délután Silverstone-ban, amikor beülhetett a Jordan-Honda versenyautójába.
Mint ismeretes a Forma-3000-es Nordic Racing magyar versenyzője jövő vasárnap a Hungaroringen egyedi lehetőséget kap, és 4 kört megtehet a Jordan autójával a magyar pályán. Baumgartner csütörtökön az egyedi "tesztelést" kitaláló, és tető alá hozó Frank Tamással együtt a Jordan csapat főhadiszállására látogatott a szükséges részletek tisztázása érdekében.

A magyar versenyzőt bemutatták a szerelőknek és a mérnököknek, és számos műszaki tanácsot kapott. Az esemény a sajtó előtt is nyilvános volt, így Baumgartner felölthette a Jordan hivatalos egyenruháját, sőt helyet is foglalhatott a számára kiválasztott harmadik számú autóban. Az eseményt Baumgartner Zsolt így értékelte:

Baumgartner meglepődött

"Nagyon boldog vagyok, hiszen ha csak álló helyzetben is, de végre beülhettem egy Forma-1-es autóba, ráadásul ugyanezt az autót pár nap múlva négy körön át vezethetem is majd a Hungaroringen. Borzasztóan meglepődtem, mert a Jordan csapat nagyon sok újságírót és fotóst hívott meg a bemutatóra, és nagyon nagy volt az érdeklődés. Azt hiszem ez is jelzi azt, hogy a Forma-1 világa számára kuriózumnak számítana egy kelet-európai versenyző.

Mindenki nagyon kedves és barátságos volt velem, bemutattak a szerelőknek és megismerkedtem a csapat menedzserével is. A legfontosabb momentum testalkat mintájának levétele volt, aminek alapján kialakítják az ülést.

Szerepel majd a neve az autón

Szerencsére szinte semmit nem kellett változtatni az ülésen, és a biztonsági öv beállítása valamint a pedálok távolsága is ideális volt, ugyanis testméreteim szinte tökéletesen megegyeznek Giancarlo Fisihcelláéval, aki az autót használni szokta, illetve akire szabták.

Eldőlt az is, hogy a saját sisakomban vezetek majd, és az autóra felírják a nevemet, és természetesen rajta lesznek a magyar nemzeti színek is. A kormányzással kapcsolatos számos teendőre felhívták a figyelmemet, és átbeszéltünk pár kulcsfontosságú műszaki dolgot, majd abban maradtunk, hogy legközelebb a Hungaroringen találkozunk majd.

Már számolja a napokat

A Magyar Nagydíj idején ugyan az F-3000-es versenyre koncentrálok majd, de a Jordan csapat biztosítja számomra azt a lehetőséget, hogy minden F-1-es edzés idején az ő bokszukban tartózkodhatok és igyekezhetek ellesni a szükséges tudnivalókat. Már számolom a napokat."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?