Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Baumgartner a Jordannél

2002.08.09. 10:39
Pályafutása legérdekesebb pillanatához érkezett Baumgartner Zsolt csütörtökön délután Silverstone-ban, amikor beülhetett a Jordan-Honda versenyautójába.
Mint ismeretes a Forma-3000-es Nordic Racing magyar versenyzője jövő vasárnap a Hungaroringen egyedi lehetőséget kap, és 4 kört megtehet a Jordan autójával a magyar pályán. Baumgartner csütörtökön az egyedi "tesztelést" kitaláló, és tető alá hozó Frank Tamással együtt a Jordan csapat főhadiszállására látogatott a szükséges részletek tisztázása érdekében.

A magyar versenyzőt bemutatták a szerelőknek és a mérnököknek, és számos műszaki tanácsot kapott. Az esemény a sajtó előtt is nyilvános volt, így Baumgartner felölthette a Jordan hivatalos egyenruháját, sőt helyet is foglalhatott a számára kiválasztott harmadik számú autóban. Az eseményt Baumgartner Zsolt így értékelte:

Baumgartner meglepődött

"Nagyon boldog vagyok, hiszen ha csak álló helyzetben is, de végre beülhettem egy Forma-1-es autóba, ráadásul ugyanezt az autót pár nap múlva négy körön át vezethetem is majd a Hungaroringen. Borzasztóan meglepődtem, mert a Jordan csapat nagyon sok újságírót és fotóst hívott meg a bemutatóra, és nagyon nagy volt az érdeklődés. Azt hiszem ez is jelzi azt, hogy a Forma-1 világa számára kuriózumnak számítana egy kelet-európai versenyző.

Mindenki nagyon kedves és barátságos volt velem, bemutattak a szerelőknek és megismerkedtem a csapat menedzserével is. A legfontosabb momentum testalkat mintájának levétele volt, aminek alapján kialakítják az ülést.

Szerepel majd a neve az autón

Szerencsére szinte semmit nem kellett változtatni az ülésen, és a biztonsági öv beállítása valamint a pedálok távolsága is ideális volt, ugyanis testméreteim szinte tökéletesen megegyeznek Giancarlo Fisihcelláéval, aki az autót használni szokta, illetve akire szabták.

Eldőlt az is, hogy a saját sisakomban vezetek majd, és az autóra felírják a nevemet, és természetesen rajta lesznek a magyar nemzeti színek is. A kormányzással kapcsolatos számos teendőre felhívták a figyelmemet, és átbeszéltünk pár kulcsfontosságú műszaki dolgot, majd abban maradtunk, hogy legközelebb a Hungaroringen találkozunk majd.

Már számolja a napokat

A Magyar Nagydíj idején ugyan az F-3000-es versenyre koncentrálok majd, de a Jordan csapat biztosítja számomra azt a lehetőséget, hogy minden F-1-es edzés idején az ő bokszukban tartózkodhatok és igyekezhetek ellesni a szükséges tudnivalókat. Már számolom a napokat."