Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Raikkönen: a Ferrari a különbség

2002.08.12. 12:43
A McLaren fiatal versenyzője szerint Michael Schumacher "nagyon jó pilóta", ám ha nem Ferrariban ülne, nem lenne verhetetlen. Magyarországon szerinte neki is lesz esélye a győzelemre, de nem csak a pálya, hanem Budapest városa is fekszik neki.
Még öt nap, és a Hungaroringen megkezdődik az idei Forma-1-es hétvége. Pénteken már a szabadedzéseken tréningezik a Száguldó Cirkusz, így a sztárok hamarosan - csütörtök környékén - hazánkba érkeznek.

Természetes hát, hogy a pilóták is egyre többet beszélnek a mogyoródi futamról, a Bild am Sonntagnak adott interjújában Kimi Raikkönen is mondott néhány szót a Magyar GP-ról. Ennél talán érdekesebb azonban, hogy mit gondol az utóbbi, hockenheimi versenyen nem brillírozó csapatáról, a McLarenről, illetve az ötszörös világbajnok Michael Schumacherről.

"Nagyon szerencsés vagyok, hogy a McLarennél versenyezhetek. Az autóban benne van a győzelem, sőt, meggyőződésem, hogy nemsokára felzárkózunk a közvetlen élmezőnybe. Természetesen előbb még meg kell szereznem az első sikerem, ám érzem, hogy ez már nagyon közel van. Magny Cours-ban még pechem volt, de legközelebb én nyerek" - mondta Raikkönen, aki Franciaotszágban csak ötkörnyire volt a győzelemtől, ám egy olajfolt miatt visszacsúszott a második helyre.

"Idén az autó volt a legnagyobb különbség Michael Schumacher és a többiek között. A német persze nagyon jó pilóta, de az F2002-es Ferrari nélkül nem lenne ekkora a fölénye" - folytatta a finn, bizonyítva, hogy az önbizalmával nincs probléma.

Végül persze a hétvégi Magyar Nagydíjról is beszélt, amelyen szerinte jól szerepelnek majd a mcLarenek.

"Várom már a Magyar futamot, hiszen a Hungaroring fekszik az autónknak. Nincs hosszú egyenes, a pálya leginkább Monacóhoz és Magny Cours-hoz hasonlítható, azon a két helyen pedig a leggyorsabbak között voltunk, még a Ferrarikkal is fel tudtuk venni a versenyt. Kellemes hétvégére számítok egy kellemes hangulatú városban" - dicsérte nem csak a pályát, de Budapestet is Raikkönen.