Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Heidfeld: 'Budapestre mindig szívesen jövök'

2002.08.15. 14:20
A Sauber 25 éves pilótája feltöltődve érkezett Budapestre, s célja, hogy ponttal, esetleg pontokkal távozzon a Hungaroringről.
Pénteken a szabadedzésekkel elkezdődik a Magyar Nagydíj-hétvége. A legtöbb pilóta csupán csütörtök délután vagy este érkezik hazánkba, Nick Heidfeld viszont már szerdán elfoglalta szállodai szobáját. Másnap délben pedig nyilatkozott is az Index.hu-nak.

A Német GP óta három hetet pihenhetett a szokásos kettő helyett. Volt valahol nyaralni?

Igen, a hosszabb szünet nagy részét Görögországban töltöttem, s úgy érzem sikerült feltöltődnöm a még hátra lévő öt futamra. Szép helyen voltam, távol a világtól, s szerencsére a barátnőm is elkísért.

Várja már a Magyar Nagydíjat?

Azt nem mondhatnám, hogy jobban készülök az ideutazásra, mint általában, de Budapest gyönyörű város, ahová mindig szívesen jövök.

A mogyoródi pálya fekszik a Sauber-Petronasnak?

A Hungaroring nagyon technikás pálya, rengeteg kanyarral, kevés előzési lehetőséggel én személy szerint kedvelem. Szerintem a kocsinknak sem rossz, bízom benne, hogy jól szereplünk a hétvégén.

Mit jelent a "jó szereplés"?

Ha az időmérőn sikerülne bekerülnöm az első tízbe, már elégedett lennék, ha pedig a hetedik kockából rajtolhatnék, már örülnék is. A legjobb három csapatot, a Ferrarit, a Williamset és a McLarent rettentő nehéz legyőzni, ezért közvetlenül mögülük rajtolni azt jelenti, a többiek közül te vagy a leggyorsabb.

És a futamon?

Jó lenne az első hatban végezni, vagyis pontot szerezni. Azt hiszem, erre van is esélyem.

Pénteken és szombaton már kora délután befejeződik a Forma-1-es program a versenypályán. Tervezett esetleg városnézést?

Budapest nagyon tetszik, de sajnos az én feladataim nem érnek véget, amikor kiszállok a kocsiból. Esténként jó néhány protokoll-rendezvényen kell megjelennem, emiatt gyakorlatilag semmi szabadidőm nincs.

Pedig a magyar lányok gyönyörűek.

Igen, ezt már rengetegen mondták és én is tapasztaltam. De elkísért a barátnőm is.