Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baumgartner vasárnap bemutatkozik a Forma-1-nek

2002.08.16. 12:27
Második magyarként Baumgartner Zsoltnak adatik meg, hogy Forma-1-es kocsit kipróbálhasson, ráadásul egy igen versenyképes Jordan-Hondát. A pillanatnyilag az F-1 előszobájának tartott Forma-3000-ben szereplő pilóta megindulhat Schumacher nyomába.
Vasárnap történelmi nap lesz az autósport életében, ugyanis egy magyar versenyző Forma-1-es kocsit vezethet. Augusztus 18-án, 10 óra 5 perckor Baumgartner Zsolt egy Jordan-Hondában gördül majd a Hungaroring betonjára, hogy megtegyen négy kört az F-1-es géppel.

A fiatal pilóta a második magyar, akinek megadatik ez a lehetőség, 1987-ben Kesjár Csaba ülhetett három fordulóra egy Zakspeed-Ford volánja mögé. Baumgartner hasonló lehetőséget kapott, ám míg Csaba annak idején a versenyhétvége szombati napján, a hivatalos időmérőt követően, addig Zsolt a 17. Magyar Nagydíj vasárnapján, a Forma-1-es kocsik bemelegítő edzése után mehet a Jordannal.

A rövid, ám annál jelentősebb teszt megszervezésében óriási érdemeket szerzett Frank Tamás, a magyar pályát üzemeltető Hungaroring Sport Rt. egyik vezetője, aki Hockenheimben, a Német GP helyszínén megegyezett Eddie Jordan csapatfőnökkel a próbavezetésről. Természetesen Baumgartner támogatóiról - köztük a MOL-ról - sem szabad megfeledkeznük, hiszen ők is részesei a pilóta sikerének.

A pillanatnyilag a Forma-3000-es sorozatban szereplő Baumgartner azonban valószínűleg nem áll meg csupán négy körnél, elképzelhető ugyanis, hogy még az idén egy teljes tesztprogramban is részt vehet a Jordan-Honda színeiben valamelyik európai versenypályán.