Jusztina
1 °C
16 °C

A Ferrari főnöke: A gyenge ellenfelek miatt van kevesebb izgalom

2002.08.19. 17:55
Két figyelemre méltó nyilatkozat is napvilágot látott a Magyar Nagydíjt követően. Az idén Monacóban győztes David Coulthard Montoyát támadta meg, míg Ross Brawn a Ferrari igazgatója a vetélytársakat. Mindeközben kiderült: Eddie Irvine szerződését nem hosszabbítják meg a Jaguarnál.
David Coulthard, a McLaren-Mercedes skót versenyzője élesen kritizálta Juan Pablo Montoyát, pedig nem is csatáztak egymással a Forma-1-es Magyar Nagydíjon. A skót pilóta úgy véli, a kolumbiai forrófejűségével szinte állandóan gondot okoz a vetélytársaknak. A BMW-Williams dél-amerikai sztárja vasárnap a 22. körben csapott össze Coulthard csapattársával, a finn Kimi Räikkönennel, s kis híján ütközés lett a párharc eredménye. A finn végül negyedik, míg a mezőny végére visszaeső Montoya a tizenegyedik.

Coulhard: Montoyánál is vannak gyorsabbak

- Montoya kétségtelenül a leggyorsabbak közé tartozik, de el kell fogadnia, hogy időnként nála is vannak jobbak. Már többször előfordult, hogy megküzdött az őt megelőzni akarókkal, én is miatta estem ki a Nürburgringen - mondta Coulthard. - Ezúttal Kimi akart eléje kerülni, s Montoya majdnem kilökte őt a pályáról. Újra megmutatta, hogy képtelen elviselni mások előzési kísérleteit. Pedig ő is jobban járt volna, ha sportszerűen elengedi csapattársamat.

A Hungaroringen a konstruktőrök között is első helyet szerző Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn szerint a vetélytársak szerény teljesítményét kell okolni az egyre kevesebb izgalmat hozó Forma-1-es futamokért.

A Ferrari igazgatója önmagát ajánlja példaként

- Pilótáinknak nem kell mindig a maximumot nyújtaniuk, s ez a Williams és a McLaren hibája. Képtelenek megszorítani bennünket - mondta a világhírű szakember. - Pedig akár rólunk is példát vehetnének, hiszen nemrég a Ferrari gyengélkedett. Az 1998-as sorozatot még a McLaren uralta, de mi gyorsan talpra álltunk.

Ugyancsak a Forma 1-et érintő hír, hogy az ír Eddie Irvine helyett jövőre az ausztrál Mark Webber lesz a spanyol Pedro de la Rosa társa a Forma-1-es Jaguar-csapatban, legalábbis így értesült a BBC.

Irvine befejezi?

Forma-3000-es nemzetközi bajnokság tavalyi "bronzérmese" idén mutatkozott be az autósport elitkategóriájában, s a melbourne-i nyitányon a hazai és a Minardi-szurkolók nagy örömére ötödik lett. Azóta ugyan nem szerzett pontot, de az Ausztrál GP-t követő 12 futamból 8-at befejezett, ráadásul az összes időmérő edzésen megelőzte csapattársait, a malajziai Alex Yoongot, majd a Hungaroringen az újonc angol Anthony Davidsont.

Irvine valószínűleg a szezon végén befejezi Forma-1-es pályafutását.