Coulthard aggódik, Montoya lemond a Ferrari miatt

2002.08.21. 12:22
David Coulthard szerint a jövő évi versenysorozat is a Ferrari sikereitől lesz hangos. A skót szerint körönként egy másodpercet kellene javulniuk, hogy eredményesebbek legyenek. Juan Pablo Montoya pedig úgy érzi, kénytelen lesz lemondani összetettben a második helyről, hiszen a Ferrari és a már világbajnok Michael Schumacher mindent megtesz Barrichello második helyezéséért.
David Coulthard attól tart, hogy a 2003-as Forma-1-es szezonban is a Ferrari versenyzői alkotják majd a legjobb csapatot, s a többiek ismét csak nagy lemaradással "követhetik" őket.

Coulthard: Jövőre is róluk szól minden

- Aggódom, hiszen nagyot kell javulnunk ahhoz, hogy megszorítsuk Schumachert és Barrichellót. Ha nem leszünk körönként legalább egy másodperccel jobbak az idei eredményekhez képest, akkor újra csak a Ferrari egyeduralkodására számíthatunk - mondta a McLaren-Mercedes skót pilótája. - A csapatban mindenki számít ugyan a fejlődésre, de nem biztos, hogy ettől jobbak is leszünk. Egyelőre azt kell mondanom, hogy jövőre megint az olasz istálló lesz a világbajnokság legnagyobb esélyese.

A maranellóiak úgy tervezik, hogy a következő szezon elején az ötszörös világbajnok német Michael Schumacher, valamint a brazil Rubens Barrichello az idei autót használja majd, s csak később ülnek az újba. A Ferrari ebben a szezonban is a régi konstrukcióval kezdte a versenyzést, de a vetélytársak még így sem igazán tudtak lépést tartani a két klasszissal.

Montoya: Már a 3. helynek is örülnék

Rubens Barrichello magyarországi győzelme után nem meglepő, hogy az idei Forma-1-es szezon utolsó négy futamára Juan Pablo Montoya már csak az összetett verseny 3. helyének megszerzését tűzte célul maga elé.

- Fantasztikus lenne, ha másodikként zárnám az idényt, de ennek nem sok realitása van. Már annak is nagyon örülnék, ha megszerezném a 3. helyet - mondta a BMW-Williams kolumbiai pilótája, aki csak 11. lett a Hungaroringen.

Montoya több versenyzőtársával együtt úgy véli, hogy a Ferrari második számú pilótája óriási előnybe került azzal, hogy az ötszörös világbajnok Michael Schumacher kiemelt támogatását élvezi a hajrában, s a csapat is mindent elkövet jó szereplése érdekében.

A pontverseny élcsoportja 13 verseny után:
1. (és már világbajnok) M. Schumacher (német, Ferrari) 112 pont
2. Barrichello (brazil, Ferrari) 45
3. R. Schumacher (német, BMW-Williams) 40
4. Montoya (kolumbiai, BMW-Williams) 40
5. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 34