Diána
12 °C
27 °C

Schumacher újabb jubileuma a hétvégi Belga Nagydíjon

2002.08.27. 15:47
Különleges jubileumra készül Michael Schumacher. Tíz évvel ezelőtt a vasárnapi Belga Nagydíj helyszínén aratta első Forma-1-es győzelmét az azóta már ötszörös világbajnok. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy az Arrows anyagi nehézségei miatt kihagyja a futamot.
Schumacher akkor még 23 évesen egy Benetton volánja mögött ült, s a befutónál a két Williams-pilótát - a brit Nigel Mansellt és az olasz Ricardo Patresét - előzte meg, s 17 év után az első német GP-siker aratta.

- Ennek a pályának különleges varázsa van számomra. Emlékszem, 1992. augusztus 30-án szakadt az eső, de mégsem esett ki egyetlen versenyző sem - nosztalgiázott a Ferrari sztárja.

Az első körök-kerékpárral

Egyébként bemutatkozására a száguldó cirkuszban szintén Spában, egy évvel korábban került sor. A Jordan csapatnál "ugrott be" egy megüresedett helyre, anélkül, hogy ismerte volna a pályát.

- A briteknél mindenki azt hitte, hogy már jártam itt. Nem akartam előttük leszerepelni, ezért az első edzés előtt kerékpárra ültem, és kétszer végigkarikáztam az aszfaltcsíkon - mosolygott a régi sztorin a későbbi négyszeres belgiumi győztes. Másnap 7. lett élete első időmérésén, de a futamot motorhiba miatt néhány száz méter után fel kellett adnia.

Az Arrows kihagyhatja a futamot

Könnyen elképzelhető, hogy a Forma 1-es autós gyorsasági világbajnokságban szereplő Arrows istálló nem áll rajthoz a következő, vasárnapi belga futamon, mivel továbbra sem talált megfelelő szponzort. A csapat szóvivője kijelentette: Még nem tudják, hogy elutaznak-e a Spa-i versenyre.

Emlékezetes: a közép-angliai istálló már a Hungaroringre sem jött el az anyagi problémái miatt, sőt, német pilótájuk, Heinz-Herald Frentzen is azért bontott szerződést, mert nem bírta tovább elviselni az állandó bizonytalanságot. Azóta már el is szegődött a Sauberhez.

Frentzen és a brazil Enrique Bernoldi a Magyar Nagydíj előtti két viadal közül a franciaországin csak az időmérő edzést teljesítette, a Német GP-n viszont rajthoz álltak, de kiestek.