150 millió euró Schumachernek?

2002.09.17. 10:15
Az olasz Tuttosport szerint a Ferrari mindenképpen a Forma-1-es csapatánál akarja tartani Schumachert legalább 2006-ig, s kész megduplázni az ötszörös világbajnok fizetését, hogy célját elérje.
Michael Schumacher ötszörös Forma-1-es világbajnok, megszámlálhatatlan rekord birtokosa, napjaink vitathatatlanul legjobb autóversenyzője. Szinte minden sportranglistát vezet, ám a legjobban kereső sportemberek között "csak" második a golfozó Tiger Woods mögött.

Az olasz Tuttosport nevű lap szerint azonban Schumachernek már nem sokáig kell az amerikai golfzseni mögött szerénykednie: a Ferrari két évre 150 millió eurós szerződést kínál a németnek.

Az ötszörös bajnok Ferrarival kötött megállapodása 2004-ben lejár, ám úgy tűnik, az olaszok nagyon szeretnék elérni, hogy a sikerszéria a lehető legtovább folytatódjon. Az új kontraktus a 2005-ös és a 2006-os szezonra szólna, vagyis 75 milliót kapna a német egy idényre, azaz eddigi 40 millió eurós évi fizetése majdnem a kétszeresére növekedne.

A Ferrari részéről hivatalosan még nem kommentálták a Tuttosport hírét, ám Michael Schumachertől a német RTL televízió kommentátora a vasárnapi monzai futam előtt szemtől szembe megkérdezte, igaz-e, amit az újság ír. A pilóta nem adott egyenes választ, csak annyit árult el, hogy folynak a tárgyalások a menedzsere, Willi Weber és a Ferrari között.

Épp Weber, Schumacher jobb keze volt az, aki augusztusban felvetette, hogy védence 2004-ben vissza akar vonulni, de ezt a szakértők kétkedve fogadták, hiszen a versenyző korábban mindig határozottan állította, hogy nem akarja abbahagyni pályafutását.

Miután pedig néhány nappal Weber nyilatkozata után maga a versenyző cáfolta meg a menedzser szavait, már nyilvánvalónak tűnt, hogy a háttérben megkezdődtek a szerződéshosszabbításról szóló tárgyalások, s a dörzsölt üzletember mindent bevet, hogy a lehető legnagyobb fizetésemelést csikarja ki. Ez persze érthető is, hiszen Schumacher bevételeinek húsz százalékát ő kapja meg.

Egyelőre tehát azt nem tudni, mekkora összegben állapodnak meg a felek, ám az szinte biztos, hogy megállapodnak, vagyis Michael Schumacher legalább 2006-ig versenyezni fog.