Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schumacher beszól az amerikaiaknak

2002.09.26. 11:16
Vasárnap Indianapolisban rendezik a Forma-1 utolsó előtti futamát, s mivel már minden lényeges kérdés eldőlt, a legnagyobb izgalmat Sarah Fisher tesztvezetés jelenti majd.
Vasárnap Indianapolisban az utolsó előtti futamot rendezik meg a Forma-1-es világbajnoki sorozatban. A verseny a legendás oválpálya egy részén zajlik majd, melyen a pilóták fél körön át padlóig nyomhatják a gázt, a kör másik felét pedig egy kanyargós, az európai aszfaltcsíkokhoz hasonló nyomvonalon kell megtenniük.

A pálya két része közötti eltérést figyelembe véve azt hihetnénk, hogy a versenyzők számára nagy kihívás a kör teljesítése, Michael Schumacher azonban másképp vélekedik.

"Indianapolis egyáltalán nem olyan izgalmas, mint amilyennek kívülről látszik. Az egyenesben persze jó érzés tövig nyomni a pedált, de hát ezt Monzában is megtehetjük, a kanyarkombinációk alapján pedig átlagosnak nevezném az ameikai ringet" - szólta le egy picit az amerikai versenyzők kedvenc pályáját az ötszörös világbajnok.

Egy amerikai hölgy számára viszont mindenképpen emlékezetes marad az Egyesült Államok Nagydíja, Sarah Fisher, az Indy Racing League - a Forma-1-hez hasonló tengerentúli sorozat - egyetlen hölgy versenyzője vasárnap kipróbálhatja a McLaren-Mercedes Forma-1-es kocsiját.

Fisher, aki a saját bajnokságában már pole pozíciót is szerzett, a futam előtt tehet meg néhány kört az Ezüstnyíllal, így az olasz Giovanna Amati 1991-es F-1-es szereplése óta ő lesz az első nő, aki Forma-1-es kocsit vezethet.

Sarah Fisher azonban a teszvezetésnél többre nem számíthat, mert a McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis és a McLaren egyik "hajtója", David Coulthard is meg van győződve róla, hogy a nőknek nincs helyük a a Forma-1-ben.

"Nem akarom megbántani a hölgyeket, de biztos vagyok benne, hogy a Forma-1-ben sosem lesz női versenyző. Ez tisztán genetikai kérdés" - nyilatkozta Coulthard, aki a pályán kívül pedig a legnagyobb hódolója a szebbik nemnek.