Schumacher beszól az amerikaiaknak

2002.09.26. 11:16
Vasárnap Indianapolisban rendezik a Forma-1 utolsó előtti futamát, s mivel már minden lényeges kérdés eldőlt, a legnagyobb izgalmat Sarah Fisher tesztvezetés jelenti majd.
Vasárnap Indianapolisban az utolsó előtti futamot rendezik meg a Forma-1-es világbajnoki sorozatban. A verseny a legendás oválpálya egy részén zajlik majd, melyen a pilóták fél körön át padlóig nyomhatják a gázt, a kör másik felét pedig egy kanyargós, az európai aszfaltcsíkokhoz hasonló nyomvonalon kell megtenniük.

A pálya két része közötti eltérést figyelembe véve azt hihetnénk, hogy a versenyzők számára nagy kihívás a kör teljesítése, Michael Schumacher azonban másképp vélekedik.

"Indianapolis egyáltalán nem olyan izgalmas, mint amilyennek kívülről látszik. Az egyenesben persze jó érzés tövig nyomni a pedált, de hát ezt Monzában is megtehetjük, a kanyarkombinációk alapján pedig átlagosnak nevezném az ameikai ringet" - szólta le egy picit az amerikai versenyzők kedvenc pályáját az ötszörös világbajnok.

Egy amerikai hölgy számára viszont mindenképpen emlékezetes marad az Egyesült Államok Nagydíja, Sarah Fisher, az Indy Racing League - a Forma-1-hez hasonló tengerentúli sorozat - egyetlen hölgy versenyzője vasárnap kipróbálhatja a McLaren-Mercedes Forma-1-es kocsiját.

Fisher, aki a saját bajnokságában már pole pozíciót is szerzett, a futam előtt tehet meg néhány kört az Ezüstnyíllal, így az olasz Giovanna Amati 1991-es F-1-es szereplése óta ő lesz az első nő, aki Forma-1-es kocsit vezethet.

Sarah Fisher azonban a teszvezetésnél többre nem számíthat, mert a McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis és a McLaren egyik "hajtója", David Coulthard is meg van győződve róla, hogy a nőknek nincs helyük a a Forma-1-ben.

"Nem akarom megbántani a hölgyeket, de biztos vagyok benne, hogy a Forma-1-ben sosem lesz női versenyző. Ez tisztán genetikai kérdés" - nyilatkozta Coulthard, aki a pályán kívül pedig a legnagyobb hódolója a szebbik nemnek.