Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eladó a Ferrari

2002.09.27. 13:36
A Forma-1-es sikercsapatot birtokló FIAT autógyár többmilliárd eurós adósságot halmozott föl, amit a Ferrari csapat eladásával akar csökkenteni.
A Ferrari Forma-1-es csapatot 90 százalékban birtokloó FIAT autógyár valószínűleg eladja az utóbbi három évben három világbajnokságot nyert istállót. Erre azért van szükség, mert az olasz autókonszern hatmilliárd eurós adóssággal küzd - jelentette be a párizsi automobil konferencián Giancarlo Boschetti, a FIAT elnöke.

A Ferrari ára az előzetes becslések szerint 2,4 milliárd euró körül mozog, s minden bizonnyal nem is lesz nehéz vevőt találni a sikercsapatra. Többek között Bernie Ecclestone, a Forma-1 főnöke is jelezte, hogy érdekelné a csapat.

Boschetti csütörtökön elmondta még, hogy a FIAT célja, hogy a Ferrari részvényeit a tőzsdére vigye, így az újabb bevételekből tovább csökkentve a cég adósságát. A tervek szerint a Ferrari részvényeinek 35 százalékát bocsátanák forgalomba, melyből a FIAT egymilliárd eurós bevételre számítana.

A FIAT idei Forma-1-es költségvetése, mellyel a Ferrarit támogatja, 300 millió euró körül mozog, míg szponzoroktól még 100 millió euro áramlik az istállóhoz. Ennél több "gyári" pénzből csak a Toyota gazdálkodhat - a japán óriás 400 millió eurót ad az istállónak - , míg a többi nagy gyártó, a BMW, a Mercedes és a Renault évente 200 millió euróval támogatja a csapatát.