Schumacher Amerikában is vezet

2002.09.28. 00:42
Az ötszörös bajnok Indianapolisban is verhetetlennek tűnik, csapattársa azonban önmagát ütötte ki, amikor nagy sebességnél elvesztette uralmát a Ferrarija fölött. Irvine a Jaguárban a harmadik, míg a három futam után visszatérő Frentzen a hatodik lett a szabadedzésen.
Az ötszörös világbajnok Michael Schumacher érte el a legjobb időt az indianapolisi Forma-1-es Amerikai Nagydíj pénteki két szabadedzésének összesítése alapján. A Ferrari német sztárja 1:13.548 perccel bizonyult a leggyorsabbnak.

Őt az ír Eddie Irvine (Jaguar, 1:14.123), illetve a skót David Coulthard (McLaren-Mercedes, 1:14.919) követte. Meglepetésre a BMW-Williams pilótái nem szerepeltek jól. Ralf Schumacher csak a tizedik idővel (1:15.291) zárt, míg társa, a kolumbiai Juan Pablo Montoya (1:15.632) a 16. lett.

A pontversenyben második brazil Rubens Barrichellónak nem volt értékelhető köre, mert az első edzésen történt balesetét követően a másodikat kihagyta. A brazil a pálya kilenc fokban döntött, leggyorsabb kanyarjában vesztette el uralmát a kocsija fölött, majd a falnak csapódott. Az új biztonsági falrendszer - amit idén alkalmaznak először Indianapolisban - megóvta őt a sérülésektől, ám az autó alaposan összetört.

Heinz-Harald Frentzen, aki legutóbb a Német GP-n indult, Amerikában visszatért az aszfaltra, a sauber színeiben, s Barrichellóval ellentétben remek napot zárt. A mönchengladbachi pilóta a brazil Massa helyét vette át, s azonnal gyorsabb is volt, mint csapat- és honfitársa, Nick Heidfeld. Frentzen a hatodik legjobb időt futotta, míg a szintén mönchengladbachból származó márkatársa a kilencedik lett.