Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Schumacher: kvittek vagyunk Barrichellóval

2002.10.03. 14:06
Az ötszörös világbajnok a Bildnek adott interjújában korántsem értékeli színjátéknak, az indianapolisi befutót. Kijelentette továbbá, hogy jól érzi magát a második helyen. Villeneuve viszont nem tagadta, hogy kacagott a befutó után.
Továbbra is foglalkoztatja a világsajtót a hétvégi Amerikai Forma 1-es Nagydíj befutója. A versenyen végig vezető ötszörös világbajnok, Michael Schumacher az utolsó métereken maga elé engedte a brazil Rubens Barrichellót, aki így az ötödik futamgyőzelmét arathatta. A terv azonban nem ez volt, hanem hogy holtversenyt alakítsanak ki, de a német elszámolta magát.

Nem színház, amit csináltunk

Ezek után az olasz lapok támadni kezdték a két versenyzőt. A Bildben aztán Schumacher fellebbentette a fátylat a célfotó körülményeit illetően. "Miért lenne színház, amit csináltunk?" - érvelt naivan. "Engem nem zavar, ha néhány embernek nem fér a fejébe, hogy lehet így is versenyezni" - folytatta.

"Magam mellé engedtem Rubenst, egy szoros befutó élményét szerettük volna átélni, megtapasztalni és már ott is voltunk a célvonalnál. Abban a pillanatban senki nem tudta volna biztosan megmondani, hogy ki nyert" - magyarázta a bizonyítványt.

Őszinte és fair play-szellemű versenyzőnek tartja magát

A felvetésre, miszerint ostobaságot csinált-e, a válasza csak annyi volt: az égiek akarták így. Majd nagy meglepetésre hozzátette: jól érzi magát másodikként, mert így kiegyenlíthette a számlát Barrichellóval szemben.

"Most már kvittek vagyunk" - mondta kajánul, utalva a spielbergi befutóra, amikor a csapatvezetők rászóltak a brazilra, hogy engedje el a célegyenesben. Önmagáról amúgy úgy vélekedett, hogy őszinte és fair play-szellemű versenyző.

Villeneuve hahotázott

Villeneuve eközben nem titkolta, hogy hahotázott, amikor nem sikerült Schumacher holtversenyes terve. "Bosszantóan jól elszórakoznak egymással, de most én is örültem."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!