Schumacher: kvittek vagyunk Barrichellóval

2002.10.03. 14:06
Az ötszörös világbajnok a Bildnek adott interjújában korántsem értékeli színjátéknak, az indianapolisi befutót. Kijelentette továbbá, hogy jól érzi magát a második helyen. Villeneuve viszont nem tagadta, hogy kacagott a befutó után.
Továbbra is foglalkoztatja a világsajtót a hétvégi Amerikai Forma 1-es Nagydíj befutója. A versenyen végig vezető ötszörös világbajnok, Michael Schumacher az utolsó métereken maga elé engedte a brazil Rubens Barrichellót, aki így az ötödik futamgyőzelmét arathatta. A terv azonban nem ez volt, hanem hogy holtversenyt alakítsanak ki, de a német elszámolta magát.

Nem színház, amit csináltunk

Ezek után az olasz lapok támadni kezdték a két versenyzőt. A Bildben aztán Schumacher fellebbentette a fátylat a célfotó körülményeit illetően. "Miért lenne színház, amit csináltunk?" - érvelt naivan. "Engem nem zavar, ha néhány embernek nem fér a fejébe, hogy lehet így is versenyezni" - folytatta.

"Magam mellé engedtem Rubenst, egy szoros befutó élményét szerettük volna átélni, megtapasztalni és már ott is voltunk a célvonalnál. Abban a pillanatban senki nem tudta volna biztosan megmondani, hogy ki nyert" - magyarázta a bizonyítványt.

Őszinte és fair play-szellemű versenyzőnek tartja magát

A felvetésre, miszerint ostobaságot csinált-e, a válasza csak annyi volt: az égiek akarták így. Majd nagy meglepetésre hozzátette: jól érzi magát másodikként, mert így kiegyenlíthette a számlát Barrichellóval szemben.

"Most már kvittek vagyunk" - mondta kajánul, utalva a spielbergi befutóra, amikor a csapatvezetők rászóltak a brazilra, hogy engedje el a célegyenesben. Önmagáról amúgy úgy vélekedett, hogy őszinte és fair play-szellemű versenyző.

Villeneuve hahotázott

Villeneuve eközben nem titkolta, hogy hahotázott, amikor nem sikerült Schumacher holtversenyes terve. "Bosszantóan jól elszórakoznak egymással, de most én is örültem."