Árpád
-2 °C
4 °C

Ecclestone: Schumachert le kell lassítani

2002.10.07. 11:59
A múlt héten hozták nyilvánosságra a Forma 1-es versenyek lehangoló nézettségi adatait. Az érdeklődés jelentősen és tendenciózusan csökkent. Bernie Ecclestone szerint ez volt az utolsó ilyen egysíkú év. A terveiről a Bild am Sonntagnak nyilatkozott.
Az újság riportere először az Amerikai Nagydíj befutójáról kérdezte. Az üzletember így felelt: "Tehetetlenek vagyunk az ilyen befutók ellen. Büntethetünk, de a szankcióknak aligha lesz hatása".

Súlyokkal terhelnék a gyorsabb autókat

Ecclestone szerint minden sportágnak szüksége van olyan alakokra, mint Michael Schumacher, természetesen őt tartja a jelenlegi legjobb pilótának. Színésznek azonban gyenge, abban a tekintetben Mansell volt a legjobb - jelentette ki a Forma-1 főnök.

Ecclestone hangsúlyozta, érzik ők is, hogy unalmasra sikeredett ez az évad, de megígérte, ez lesz az utolsó ilyen. Kijelentette: a téli szünetben mindenképpen változtatni fognak. Nem tervezik ugyanakkor a sokat kritizált pontrendszer átalakítását. Elmondta viszont, hogy a pontok arányában terhelnék plusz súlyokkal az autót a lassítás egyszersmind az erőviszonyok kiegyenlítése érdekében.

Később a kéziváltó is visszajöhet

Ez a gyakorlatban úgy nézne ki, hogy ha Schumacher húsz ponttal vezetne valamelyik riválisa előtt, akkor az ő autója húsz kilóval nehezebb lenne. Hogy más versenyzőkre miként lenne érvényes ez a szabály, azt még nem dolgozták ki, hogy miként érnék el a súlynövekedést, arra sem válaszolt. (Jelenleg 67 pont az előnye az ötszörös világbajnoknak.)

Az elektronikai fejlesztésekről szólva emlékeztetett arra, hogy ez örök téma, de egyszerre nem lehet mindent megváltoztatni. A kéziváltót például kockázatos lenne több más változtatással együtt bevezetni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?