Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Charlie majom legyőzte Schumachert

2002.10.09. 11:08
Az idei Forma 1-es szezon a Ferrari hatalmas fölénye miatt az unalomba fulladt. Ez mutatkozik meg a futamok közvetítéseinek nézettségi adatain is: az elmúlt vasárnap kétszer annyian nézték a Charlie - Majom a családban című német sorozatot, mint a párhuzamosan adott Forma-1 magazint.
Michael Schumacher és csapata a Ferrari már hetekkel korábban megnyerte az idei Forma 1-es világbajnokságot. Ez persze nem jelenti azt, hogy a ferrarisok leálltak volna, hiszen azóta is, sorra nyerik a futamokat. Az időközben lezajlott versenyek szervezői nem győztek panaszkodni a bevételkiesés és az érdektelenség miatt.

Az érdektelenség természetesen a televíziós közvetítésekre is kihat. Ma már szinte csak a Ferrari fanatikusok - és azok, akik egy-egy jó balesetet szeretnének látni - követik figyelemmel a versenyt.

Ez így van Magyarországon is, ahol az elmúlt hétvégén - amikor is nem volt futam, csak összefoglaló - az RTL Klubon közvetített műsor nézettsége, meg sem közelítette a vele azonos időben a tv2-n sugárzott, Charlie - Majom a családban című sorozatot.

Charlie kontra Schumacher
Charlie - Majom a családban német sorozat:
AMR:9.39% / AMR: 8.75% / AMR: 8.82%
SHR: 41.98% / SHR: 40.96% / SHR: 42.75%

Forma-1 magazin:
AMR: 3.60% / AMR: 4.19% / AMR: 4.69%
SHR: 16.31% / SHR: 19.19% / SHR: 22.33%

Nézettség (AMR): egy műsor vagy csatorna közönségének egy percre jutó átlagos száma (fő).
Részesedés (SHR%): a vizsgált műsor nézésére fordított idő aránya az összes tévénézésre fordított időből (%).

A fent említett számadatok az egyszerűség kedvéért lebontva azt jelentik, hogy az egy időben sugárzott két műsor közül Schumacheréket megközelítőleg 327 600-an nézték, míg a sorozatot 854 000-en a teljes lakosságból.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!