Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Charlie majom legyőzte Schumachert

2002.10.09. 11:08
Az idei Forma 1-es szezon a Ferrari hatalmas fölénye miatt az unalomba fulladt. Ez mutatkozik meg a futamok közvetítéseinek nézettségi adatain is: az elmúlt vasárnap kétszer annyian nézték a Charlie - Majom a családban című német sorozatot, mint a párhuzamosan adott Forma-1 magazint.
Michael Schumacher és csapata a Ferrari már hetekkel korábban megnyerte az idei Forma 1-es világbajnokságot. Ez persze nem jelenti azt, hogy a ferrarisok leálltak volna, hiszen azóta is, sorra nyerik a futamokat. Az időközben lezajlott versenyek szervezői nem győztek panaszkodni a bevételkiesés és az érdektelenség miatt.

Az érdektelenség természetesen a televíziós közvetítésekre is kihat. Ma már szinte csak a Ferrari fanatikusok - és azok, akik egy-egy jó balesetet szeretnének látni - követik figyelemmel a versenyt.

Ez így van Magyarországon is, ahol az elmúlt hétvégén - amikor is nem volt futam, csak összefoglaló - az RTL Klubon közvetített műsor nézettsége, meg sem közelítette a vele azonos időben a tv2-n sugárzott, Charlie - Majom a családban című sorozatot.

Charlie kontra Schumacher
Charlie - Majom a családban német sorozat:
AMR:9.39% / AMR: 8.75% / AMR: 8.82%
SHR: 41.98% / SHR: 40.96% / SHR: 42.75%

Forma-1 magazin:
AMR: 3.60% / AMR: 4.19% / AMR: 4.69%
SHR: 16.31% / SHR: 19.19% / SHR: 22.33%

Nézettség (AMR): egy műsor vagy csatorna közönségének egy percre jutó átlagos száma (fő).
Részesedés (SHR%): a vizsgált műsor nézésére fordított idő aránya az összes tévénézésre fordított időből (%).

A fent említett számadatok az egyszerűség kedvéért lebontva azt jelentik, hogy az egy időben sugárzott két műsor közül Schumacheréket megközelítőleg 327 600-an nézték, míg a sorozatot 854 000-en a teljes lakosságból.