Árpád
-2 °C
3 °C

Ferrari-főnök: Gyengeelméjű módosítások

2002.10.15. 11:29
Miközben az idén minden elképzelhető rekordot megdöntő Ferrari-pilóta, Michael Schumacher szabadságára készül, a háttérben nyilatkozatpárbaj folyik a különböző szabálymódosítá tervezetek ésszerűtlenségéről.
Megborult a Forma-1-es csapattagok amúgy sem egyszerű világképe, amióta nyilvánosságra került, hogy jövőre milyen változtatásokkal készülnek a versenysorozat vezetői. A gyorsabb autókba pluszsúlyokat helyeznének, két motort lehetne használni egy évben, edzés- és kasztnireformok. Ezúttal a Ferrari első embere, Luca di Montezemolo fejtette ki a véleményét a Bildnek.

290 millió euró veszne kárba

"Évi 290 millió eurót invesztálunk a Forma 1-be, ennek jelentős részét - több mint felét - teszik ki a fejlesztésekre szánt összegek, mindez egyszerűen kárba veszne, tönkretennék a reformok az eddig elvégzett alapos munkánkat" - fejtette ki.

"Az intelligens és körültekintő szabálymódosításokkal semmi bajunk, ám a tervezetek ennek tökéletesen ellentmondanak" - folytatta. Majd hozzátette: a FIA elnökének, Max Mosley-nak a tervei gyengeelméjűek.

Schumacher: irány a Vadnyugat

A német sajtót közben az foglalkoztatja, hogy Michael Schumacher hol fogja a szabadságát tölteni. A család egyik közeli barátja úgy véli, hogy a Vadnyugatra megy az ötszörös világbajnok. A feleség, Corinna állítólag nagyon bírná, ha mondjuk Utah-ban lovagolhatna, és persze Schumacher sem vetné meg ezt az időtöltést.

A Bild ennél több konkrétumot közöl. "Arról ábrándozom, hogy egy farmon pihenjem ki magam" - mondta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?