Árpád
-2 °C
4 °C

Ecclestone: Keressen kevesebbet Schumacher

2002.10.18. 09:54
Ötvenegy éves történetének legnagyobb krízisét éli a Forma 1. Mindennaposakká váltak a nyilatkozatháborúk, a Ferrari-főnök kilépéssel fenyegetőzött. A Forma 1 első embere, Bernie Ecclestone ismét hallatja a hangját.
Szinte nem akadt olyan nap a Forma 1-es világbajnokság Japán, befejező futama után, hogy az érdekeltek ne üzentek volna egymásnak a jövő évi szabálymódosításokkal - pluszsúlyok az autókban, hosszabb élettartalmú motorok, edzésreform - kapcsolatosan.

Ha annyira jó az autó, akkor más is nyerhet vele

Előbb Ecclestone majd a FIA-vezér Mosley vélte úgy, hogy a mostani állapot tarthatatlan - elfordulnak a nézők és a szponzorok az unalmas futamok miatt -, erre aztán a Williams, majd a Ferrari vezetése is elmondta a véleményét. Frank Williams is úgy gondolja, nem a legjobbak ezek a tervek, Luca di Montezemolo egyenesen gyengeelméjűnek nevezte a változtatni akarókat, elmondta mennyit veszítenének - nagyságrendileg százmillió eurót -, és azt sem zárta ki: kiszállnak.

Erre aztán a német Bildben megint kifejtette a véleményét Ecclestone. "Évekkel ezelőtt Montezemolo határozottan azt mondta nekem, hogy még több pénzt akar befektetni ebbe az üzletbe. Először is a saját háza táján kellene rendet tennie, amikor arról beszél, hogy mekkora veszteségeket okoznának neki a változtatások. Ha Schumacher kevesebbet keresne, akkor máris megspórolna egy csomó pénzt" - értékelt.

A menedzser: nevetséges ez a vita

Majd így folytatta: ha olyan büszke a remek autóira - Schumi egyszer sem esett ki idén motorhiba miatt -, akkor alighanem Fisichella is képes lenne az első helyre behozni. "Az ő keresete hatmillió dollár, vagyis azonnal negyvenmilliót megtakaríthatna a Ferrari főnöke" - jelentette ki határozottan.

Schumacher menedzsere, Willi Webert is megszólaltatta az újság, aki így vélekedett: "nevetséges ez az egész vita. Michael a legjobb pilóta a földkerekségen, így értelemszerűen ő keres a legtöbbet."

Október utolsó hétfőjén minden kiderülhet

Október huszonnyolcadikán azonban véget érnek a találgatások, mert akkor gyűlnek össze a sportágban érdekelt felek, és a testület akkor tárgyal - lehet, hogy határoz is - a szabályváltoztatásokról is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?