Ecclestone: Keressen kevesebbet Schumacher

2002.10.18. 09:54
Ötvenegy éves történetének legnagyobb krízisét éli a Forma 1. Mindennaposakká váltak a nyilatkozatháborúk, a Ferrari-főnök kilépéssel fenyegetőzött. A Forma 1 első embere, Bernie Ecclestone ismét hallatja a hangját.
Szinte nem akadt olyan nap a Forma 1-es világbajnokság Japán, befejező futama után, hogy az érdekeltek ne üzentek volna egymásnak a jövő évi szabálymódosításokkal - pluszsúlyok az autókban, hosszabb élettartalmú motorok, edzésreform - kapcsolatosan.

Ha annyira jó az autó, akkor más is nyerhet vele

Előbb Ecclestone majd a FIA-vezér Mosley vélte úgy, hogy a mostani állapot tarthatatlan - elfordulnak a nézők és a szponzorok az unalmas futamok miatt -, erre aztán a Williams, majd a Ferrari vezetése is elmondta a véleményét. Frank Williams is úgy gondolja, nem a legjobbak ezek a tervek, Luca di Montezemolo egyenesen gyengeelméjűnek nevezte a változtatni akarókat, elmondta mennyit veszítenének - nagyságrendileg százmillió eurót -, és azt sem zárta ki: kiszállnak.

Erre aztán a német Bildben megint kifejtette a véleményét Ecclestone. "Évekkel ezelőtt Montezemolo határozottan azt mondta nekem, hogy még több pénzt akar befektetni ebbe az üzletbe. Először is a saját háza táján kellene rendet tennie, amikor arról beszél, hogy mekkora veszteségeket okoznának neki a változtatások. Ha Schumacher kevesebbet keresne, akkor máris megspórolna egy csomó pénzt" - értékelt.

A menedzser: nevetséges ez a vita

Majd így folytatta: ha olyan büszke a remek autóira - Schumi egyszer sem esett ki idén motorhiba miatt -, akkor alighanem Fisichella is képes lenne az első helyre behozni. "Az ő keresete hatmillió dollár, vagyis azonnal negyvenmilliót megtakaríthatna a Ferrari főnöke" - jelentette ki határozottan.

Schumacher menedzsere, Willi Webert is megszólaltatta az újság, aki így vélekedett: "nevetséges ez az egész vita. Michael a legjobb pilóta a földkerekségen, így értelemszerűen ő keres a legtöbbet."

Október utolsó hétfőjén minden kiderülhet

Október huszonnyolcadikán azonban véget érnek a találgatások, mert akkor gyűlnek össze a sportágban érdekelt felek, és a testület akkor tárgyal - lehet, hogy határoz is - a szabályváltoztatásokról is.