Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Piquet fia a Forma 1 küszöbén

2002.10.21. 14:35
A nyolcvanas években háromszoros Forma-1-es világbajnok brazil Nelson Piquet fia nyerte a dél-amerikai Forma-3-as bajnokságot.
A 17 éves "Nelsinho" a Piquet Sport autójával 14 versenyből 11-en végzett az élen, így éppen Rio de Janeiró-ban biztosíthatta be az elsőségét, négy futammal a sorozat befejezése előtt. Jövőre a Forma-3-as angol nemzetközi bajnokságban indul.

Az 1981-ben, 1983-ban és 1987-ben verhetetlen papának mind a mai napig van köze az autókhoz: jelenleg egy szállítmányozási cégek munkáját segítő műholdas navigációs rendszert forgalmaz.

Piquet fia lenne a negyedik világbajnok csemete, aki bemutatkozhat a Forma 1-ben. Christian Fittipaldinak nem sok babér termett, Damon Hill és Jacques Villeneuve azonban világbajnoki címet szerzett. Piquet fián kívül Matthias Lauda is versenyez, ő a spanyol bajnokságban indul.