Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ralf Schumachert elküldik a Williamstől?

2002.10.30. 15:31
A 27 éves pilóta teljesítményével nincs baj, ám nem jön ki a csapattársával, Montoyával, s ez gátolja az istálló fejlődését. Frank Williams csapatfőnök szerint a Ferrarit csak egységben dolgozva lehet utolérni.
Szenzációs hírrel szolgált a német Sport Bild című lap szerdai száma: Ralf Schumachert meneszteni akarják a Williams istállótól.

Az újság bizton állítja, hogy a kis Schumi napjai - annak ellenére, hogy a szerződése csak 2004 végén jár le - meg vannak számlálva. Sőt, állítólag már a lehetséges utódok listája is elkészült: legjobb esélye a Forma-1-be kerülésre az idén a Forma-3000-ben szereplő, 22 éves brazil Antonio Pizzoniának van, aki már jó néhány éve Európában versenyez, s elég tapasztalattal rendelkezik az F-1-es gép vezetéséhez. A későbbiekben pedig két volt Forma-1-es Williams-pilóta utód, Nico Rosberg és Nelsinho Piquet pályázhat a Forma-1-es indulásra.

Ők még egyaránt csak 17 évesek, de előbbi a német ADAC-BMW formaautós kupát, míg utóbbi a dél-amerikai Forma-3-as bajnokságot nyerte meg, s természetesen az sem elhanyagolandó tény, hogy mindkettejük apja F-1-es világbajnok lett a Williams színeiben. (Keke Rosberg 1982-ben, Nelson Piquet 1987-ben győzött Williamsszel.)

A lehetséges elbocsátás okait csak találgatni lehet. Kétségtelen, hogy idén Ralf Schumacher több szempontból is csapattársa, Juan Pablo Montoya mögé szorult, hiszen annak ellenére, hogy egy versenyt megnyert, a kolumbiai a kvalifikációkon és az összetett pontversenyben is jobban szerepelt az ifjabbik Schumachernél.

Valójában azonban nem ez, hanem a Williams istálló filozófiaváltása állhat a háttérben: Frank Williams csapatfőnök szerint két egymással hadban álló pilótával képtelenség utolérni a Ferrarit. A múltban Mansell és Piquet, Prost és Hill, valamint Hill és Villeneuve is versenyzhetett egymással, ám akkor a Williamsek majdnem annyira kiemelkedtek a mezőnyből, mint most a Ferrarik.

Az olaszoknál Michael Schumacher a kivételezett sofőr, míg Barrichello csak másodhegedűs lehet, ám ő ezt el is fogadja. Ők ketten a pályán sosem harcolhatnak, ezért velük nem is fordulhatna elő az, ami a Montoya-Ralf Schumacher duóval Indianapolisban megtörtént, amikor is a két Williams-BMW - a kis Schumacher hibájából - összeakadt, majd kicsúszott, így mindketten elveszítették még a dobogóra kerülés lehetőségét is.

Már az idei szezon közben felmerült, hogy jövőre Montoya lesz a Williams első számú pilótája, s Ralf Schumacher is kijelentette, hogy kész támogatni a dél-amerikait, ám az imént említett ütközés nem ezt mutatja, s valószínűleg ez lehet Williamsék problémája: nehéz elképzelni, hogy a 27 éves német valaha is beletörődik majd a másodpilóta-szerepbe.

Ez pedig természetesen további belharcot eredményezne, így még nehezebbé válna az amúgy sem könnyű feladat, a Ferrarihoz való felzárkózás.