Rossi beszólt Schumachernek

2002.11.08. 11:14
Valentino Rossi idén is megnyerte a motorosok világbajnokságát, november 14-én pedig a Skót Ralin fog versenyezni. Eközben néhány keresetlen szót szólt az ötszörös világbajnok Michael Schumacherről.
Az angol Phil Read után a huszonhárom éves Valentino Rossi is elmondhatja magáról - csak ők ketten -, hogy valamennyi kategória - 125, 250, 500, új nevén Moto GP - világbajnoki címét megszerezte a motorozásban. Rossi az ötszázasok között idén is nagy fölénnyel nyert. Mivel már mindent elért a motorozásban, raliversenyzőként szeretné kipróbálni magát, és az olasz futamok után a világbajnokság utolsó viadalán, Skóciában fog versenyezni.

Már nem is nézem a Forma 1-et, mert unalmas, pedig rajongtam érte

Sokan találgatják vele kapcsolatosan, hová vezethet majd az útja, sokan képesnek tartják arra is, hogy a Forma 1-ben is kipróbálja kivételes képességeit.

""Gyerekkoromban rajongtam a Forma-1-ért, minden futamot élőben néztem. Senna, Prost, Mansell és a többi klasszis nagy hatással volt rám, nem véletlen, hogy a karrierem egy gokartban kezdődött. Igen, autóversenyzőnek indultam, de a kartsport már akkor is rettentő drága volt, apám nem sokáig tudta finanszírozni, ezért ültem motorra. A mai Forma-1-et látva azonban nagyon örülök, hogy így alakult, semmi kedvem nem lenne egy olyan sorozatban versenyezni, ahol mindent a számítógépek irányítanak. A rengeteg elektronikai megoldás miatt rettentő unalmasak a versenyek, s ki tudja, ezek nélkül nem csúsznának-e ki a pilóták már az első kanyarban" - szólta le az autósport királykategóriáját a négyszeres világbajnok.

A motorozás az igazi

Ezt a kijelentést azért egyértelműen fricskának is szánta, majd nem felejtette kiemelni, hogy a motorozás az igazi. "Schumacher bármikor felhívhat, ha motorozásra adná a fejét, én pedig szó nélkül odaadom neki a motoromat, és akkor aztán megtapasztalhatja: milyen egy fékezés, vagy milyen egy gyorsítás" - összegzett.

Az ötvenszeres futamgyőztesnek egyébként az F-1-es BAR istálló - amely Honda-erőforrásokat használ - néhány hete felajánlotta, próbálja ki a kocsiját, s bár Rossi először lelkesedett az ötletért, e nyilatkozatát hallva már egyáltalán nem biztos, hogy él a lehetőséggel. Az pedig százszázalék, hogy nem igazol a Forma-1-be, amint azt Bernie Ecclestone, az F-1 ura szeretné. Ecclestone nemrég kijelentette, Rossi egyénisége feldobná a Forma-1-et, ám, mint látjuk, Rossit nem dobja föl az F-1-es indulás lehetősége.