Egy sejk megmentette az Arrowst

2002.11.11. 15:30
Tom Walkinshaw fellélegezhet: az utolsó pillanatokban létre jött megállapodásnak köszönhetően jövőre is indulhat a Forma-1-ben a csapata.
Megmenekült a csődtől az idei utolsó öt Forma-1-es futamról nehéz anyagi helyzete miatt hiányzó Arrows.

Az angol istálló új többségi tulajdonosa egy German Grand Prix Racing nevű, Németországban bejegyzett - brémai központú - cég lett, melynek 90 százalékát egy egyesült arab emírségekbeli sejk birtokolja. Az eddig magát megnevezni nem kívánó közel-keleti befektető azt sem árulta el, pontosan mekkora részesedést szerzett az Arrowsból, csupán annyi biztos, hogy övé a nagyobb rész, míg a maradék az eddigi csapatfőnök és tulajdonos, Tom Walkinshaw kezében marad. Bár hivatalos megerősítés még nem érkezett a 100 millió eurós adósságot felhalmozott Arrows részéről, a német dpa hírügynökség úgy tudja, hogy a szerződést már október 31-én aláírták.

A megállapodás az utolsó pillanatban jött létre: az előírások szerint november 13-ig, azaz szerdáig lehet jelentkezni a 2003-as idényre, melyre a nevezési díj 300 ezer euró.

Walkinshaw problémái ezzel azonban még nem oldódtak meg. A 250 alkalmazottat foglalkoztató csapatnál számos poszt betöltetlen, többek közt a Jordanhez távozott főmérnöké, Nicolo Petruccié is. Sőt, egyelőre azt sem tudni, hogy ki vezeti majd jövőre a kocsikat: bennfentesek szerint az Arrowstól közvetlenül az idei szezon előtt kirúgott holland Jos Verstappen és a Jaguartól a szezon után menesztett ír Eddie Irvine lehet a befutó. A csapatfőnöknek ráadásul új főszponzort is kell találnia a kiszállt Orange kommunikációs cég helyére.

Az Arrows 2 ponttal az elmúlt szezonban az utolsó, 11. helyen végzett a konstruktőrök versenyében.