Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Egy sejk megmentette az Arrowst

2002.11.11. 15:30
Tom Walkinshaw fellélegezhet: az utolsó pillanatokban létre jött megállapodásnak köszönhetően jövőre is indulhat a Forma-1-ben a csapata.
Megmenekült a csődtől az idei utolsó öt Forma-1-es futamról nehéz anyagi helyzete miatt hiányzó Arrows.

Az angol istálló új többségi tulajdonosa egy German Grand Prix Racing nevű, Németországban bejegyzett - brémai központú - cég lett, melynek 90 százalékát egy egyesült arab emírségekbeli sejk birtokolja. Az eddig magát megnevezni nem kívánó közel-keleti befektető azt sem árulta el, pontosan mekkora részesedést szerzett az Arrowsból, csupán annyi biztos, hogy övé a nagyobb rész, míg a maradék az eddigi csapatfőnök és tulajdonos, Tom Walkinshaw kezében marad. Bár hivatalos megerősítés még nem érkezett a 100 millió eurós adósságot felhalmozott Arrows részéről, a német dpa hírügynökség úgy tudja, hogy a szerződést már október 31-én aláírták.

A megállapodás az utolsó pillanatban jött létre: az előírások szerint november 13-ig, azaz szerdáig lehet jelentkezni a 2003-as idényre, melyre a nevezési díj 300 ezer euró.

Walkinshaw problémái ezzel azonban még nem oldódtak meg. A 250 alkalmazottat foglalkoztató csapatnál számos poszt betöltetlen, többek közt a Jordanhez távozott főmérnöké, Nicolo Petruccié is. Sőt, egyelőre azt sem tudni, hogy ki vezeti majd jövőre a kocsikat: bennfentesek szerint az Arrowstól közvetlenül az idei szezon előtt kirúgott holland Jos Verstappen és a Jaguartól a szezon után menesztett ír Eddie Irvine lehet a befutó. A csapatfőnöknek ráadásul új főszponzort is kell találnia a kiszállt Orange kommunikációs cég helyére.

Az Arrows 2 ponttal az elmúlt szezonban az utolsó, 11. helyen végzett a konstruktőrök versenyében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?