Árpád
-2 °C
3 °C

Ralf Schumachert lekapcsolták a rendőrök

2002.12.08. 23:21
Ralf Schumacher a jogsitványát, az Arrows munkásai pedig az állásukat veszítették el a hétvégén. Közben a Ferrari elnöke berágott és nem fogadja el, mi több, szembeszegül a Nemzetközi Autós Szövetség határozatával.
Ralf Schumacher egy ideig csak versenyautót vezethet, miután szombaton a rendőrség bevonta a jogosítványát. A Williams-BMW pilótája éppen a motorszállító évzáró partijára igyekezett Kitzbühelbe, amikor a rendőrök lekapcsolták. A 27 éves versenyző a megengedett 80 km/h helyett 130-al hajtott főúton, ami azonnali vezetői engedély-elvétellel jár. Schumacher viszont nem adta oda jogosítványt, mert nála se volt. Ezzel azonban nem úszta meg a történetet: jogosítványát be fogják vonni és jókora bírságra is számíthat.

Legalább két hétig jogsi nélkül

Ausztriában, ahol a bűncselekmény - a megengedett sebesség annak több mint ötven százalékával való túllépése már annak számít - történt, általában "csupán" jókora pénzbírsággal büntetik a Schumacher féle incidneseket, ám mivel egy évvel ezelőtt már volt egy hasonló szabályszegése, a Forma-1-es sztár minimum két hétig nem kaphatja vissza a jogosítványát. Emellett természetesen a tavalyinál jóval nagyobb összeget kell átutalnia a rendőrség számlájára.

Az jogosítvány bevonás persze egyáltalán nem veszélyezteti a pilóta karrierjét, sőt, még az F-1-es tesztelésben sem gátolja, hiszen Forma-1-es autót közúti jogosítvány nélkül is lehet vezetni, a pályaversenyzéshez a nemzetközi szövetség licensze szükséges.

A Ferrarinál a csapat az első

A Nemzetközi Autós Szövetség október 28-i ülésén megtiltotta, hogy a csapatok boxból jövő utasításokkal alakítsák ki egy-egy futam végeredményét - ahogy például az idei Osztrák GP-n Barrichello közvetlenül a cél előtt felsőbb utasításra elengedte Michael Schumachert -, ám a Ferrari elnöke, Luca Di Montezemolo kijelentette, hogy az ő istállója továbbra is alkalmazni fogja a sokat vitatott "taktikai" húzást.

"A Ferrarinál a csapat érdeke áll a középpontban, soha nem fogom megengedni, hogy egy pilóta, aki az én kocsimban ül, előbb magára gondoljon, s csak utána az istállóra. Természetesen elsősorban a közönség és a sportág érdekeit tartjuk szem előtt, de a versenyzőinknek mindig a Ferrari számára legjobb döntést kell meghozniuk és végrehajtaniuk" - fogalmazott keményen az elnök.

Már csak idő kérdése az Arrows megszűnése

Az Arrowsnál nincsenek effajta gondok - ennél sokkal nagyobbak vannak. Az angol istálló - melyet egy hete az FIA gyakorlatilag kizárt a Forma-1-ből azzal, hogy elutasította annak nevezését a 2003-as szezonra - a végnapjait éli: pénteken elbocsátotta minden dolgozóját. Így összesen 160 ember veszítette el az állását, s mindez valószínűleg az Arrows istálló megszűnését is jelenti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?