Auguszta
-7 °C
0 °C

Schumacher jövőre szorosabb versenyeket vár

2002.12.11. 15:05
Az ötszörös világbajnok Michael Schumacher szerint a Forma-1 jövő évi versenyei az ideieknél sokkal nagyobb csatákat hoznak majd, mert szerinte a riválisok felzárkóznak a Ferrarihoz. Ugyanakkor Jacques Villenuve szerint kevés az igazi egyéniség a Forma-1-ben, pedig rájuk nagyobb szükség lenne, mint a csak a vezetéssel foglalkozó "robotokra".
- Már a szuzukai zárófutam után tudtam, hogy szinte megismételhetetlen szezont fejeztünk be. Gyakorlatilag legyőzhetetlenek voltunk, de ez nem lesz mindig így. A Williams és a McLaren már 2003-ban nagy csatára késztethet bennünket - értékelte a közelmúltat, és vázolta fel a jövőt Michael Schumacher, a németek ötszörös világbajnoka.

A borúlátásnak kicsit ellentmond, hogy a Ferrari az idei 17 futamon mindössze kétszer engedte ki a győzelmet a kezéből, amikor Malajziában Ralf Schumacher, Monte-Carlóban David Coulthard lett az első.

Jacques Villenuve, az 1997-es világbajnok szerint azonban kevés a színes egyéniség manapság a F 1-ben. "A fiatal, rutintalan pilóták roppant boldogok amiatt, hogy részeseivé váltak az elitkategóriának. Ezért nem is alkotnak a megszokottnál eltérő véleményt a dolgokról" - mondta a kanadai pilóta.

- Sokat veszítettünk Jean Alesi visszavonulásával, s az sem tenne jót, ha Eddie Irvine is távozna. A Forma-1-ben egyre inkább a nagyvállalatok érdeke számít, s nekik nagyobb szükségük van a robotokra, mint az önállóan gondolkodó emberi lényekre. Ha így haladunk, akkor a szurkolók elveszítik érdeklődésüket, elfordulnak a Forma-1-től - vélte a kanadai pilóta.

Villeneuve szerint Juan Pablo Montoya jelenti a kevés kivétel egyikét. Úgy véli, más szakágakból lehetne "importálni" az egyéniségeket. "A MotoGP-t uraló Valentino Rossi vagy a ralis Colin McRae sokat segíthetne a Forma-1-nek" - zárta mondandóját Villenuve.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!