Piroska
3 °C
3 °C

'Schumacher miatt rúgtak ki'

2002.12.13. 11:55
A svájci szabadságát töltő ötszörös világbajnok Michael Schumachert azzal vádolja a The Sun című angol bulvárlap, hogy ő tehet 370 dolgozó elbocsátásáról.
Az idei versenyeken számtalan rekordot megdöntő Schumacher már a Francia Nagydíjon, június közepén megszerezte a Forma 1-es világbajnoki címet, innentől kezdve lényegében érdektelenségbe fulladt a sorozat. A nézettségi mutatók jelentősen visszaestek, a helyszíneken is sokkal kevesebben tekintették meg a futamokat.

Hetven százalékkal csökkent az iroda bevétele

Ezek az adatok korábban is tudottak voltak, az angol Sun azonban egyenesen azt állítja, hogy 370 embert - technikusokat, kameramanokat, producereket -, Schumacher miatt rúgnak ki. (Az írás címe: Ő a felelős.) A munkaadó ráadásul nem más, mint Bernie Ecclestone, a Forma 1 elsőszámú vezetője.

Magáról a cégről annyit árulnak el, hogy tévés illetve számítógépes anyagokat gyártott, egyfajta stúdióként értelmezhető. Hozzáteszik, hogy Schumacher korai győzelme utáni érdektelenség, unalom miatt hetven százalékkal csökkent a bevételük, és erre a drasztikus leépítésre emiatt kényszerül a reformok szükségességét állandóan hangoztató Ecclestone. (Őt persze nem kell félteni, hiszen a vagyonának egy százalékát sem tette ez a veszteséges iroda.)

Mérges munkanélküliek

A német Bild, amelyik ugyancsak közzétette a mérges és munkanélküli angolok panaszait, csak annyit jegyzett meg: talán az érintetteknek az fáj a legjobban, hogy Damon Hill '96-os győzelme után brit pilótának vajmi kevés az esélye arra, hogy világbajnok legyen. Értelemszerű, ha a szigetország adná a világbajnokot, akkor aligha menne csődbe bármelyik Forma 1-gyel kapcsolatos cég is, hiszen akkor megrendelések tömkelegét kellene kielégítenie.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!