Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

'Schumacher miatt rúgtak ki'

2002.12.13. 11:55
A svájci szabadságát töltő ötszörös világbajnok Michael Schumachert azzal vádolja a The Sun című angol bulvárlap, hogy ő tehet 370 dolgozó elbocsátásáról.
Az idei versenyeken számtalan rekordot megdöntő Schumacher már a Francia Nagydíjon, június közepén megszerezte a Forma 1-es világbajnoki címet, innentől kezdve lényegében érdektelenségbe fulladt a sorozat. A nézettségi mutatók jelentősen visszaestek, a helyszíneken is sokkal kevesebben tekintették meg a futamokat.

Hetven százalékkal csökkent az iroda bevétele

Ezek az adatok korábban is tudottak voltak, az angol Sun azonban egyenesen azt állítja, hogy 370 embert - technikusokat, kameramanokat, producereket -, Schumacher miatt rúgnak ki. (Az írás címe: Ő a felelős.) A munkaadó ráadásul nem más, mint Bernie Ecclestone, a Forma 1 elsőszámú vezetője.

Magáról a cégről annyit árulnak el, hogy tévés illetve számítógépes anyagokat gyártott, egyfajta stúdióként értelmezhető. Hozzáteszik, hogy Schumacher korai győzelme utáni érdektelenség, unalom miatt hetven százalékkal csökkent a bevételük, és erre a drasztikus leépítésre emiatt kényszerül a reformok szükségességét állandóan hangoztató Ecclestone. (Őt persze nem kell félteni, hiszen a vagyonának egy százalékát sem tette ez a veszteséges iroda.)

Mérges munkanélküliek

A német Bild, amelyik ugyancsak közzétette a mérges és munkanélküli angolok panaszait, csak annyit jegyzett meg: talán az érintetteknek az fáj a legjobban, hogy Damon Hill '96-os győzelme után brit pilótának vajmi kevés az esélye arra, hogy világbajnok legyen. Értelemszerű, ha a szigetország adná a világbajnokot, akkor aligha menne csődbe bármelyik Forma 1-gyel kapcsolatos cég is, hiszen akkor megrendelések tömkelegét kellene kielégítenie.