Hakkinen újra versenyezni fog

2002.12.17. 12:36
A 34 éves pilóta idén nyáron bejelentette, visszavonul az F-1-ből, mert több időt akar a családjával tölteni. Alig félévvel később azonban ismét versenyautóba ül, s elindul egy rali EB-futamon.
Szenzációs hírt adott ki kedd reggel egy finn hírügynökség: Mika Hakkinen ismét versenyautóba ül. A kétszeres Forma-1-es világbajnok azonban nem az aszfaltra tér vissza, hanem egy raligép volánja mögött teszi próbára képességeit. Hakkinen januárban, az Európa Bajnokság első futamán, a Lappföld Ralin vesz részt egy Mitsubishivel.

"Óriási kihívás, hogy a pályaversenyzés után az erdei utakon is kipróbálhatom magam. Nem tudom, hogy újabb karrier kezdte lesz-e ez a megmérettetés, valószínűleg nem. A legfontosabb, hogy új tapasztalatokat szerezzek és élvezzem a vezetést, ami már nagyon hiányzik" - nyilatkozta a legsikeresebb finn Forma-1-es pilóta.

A 34 éves versenyző a 2001-es Japán F-1-es Nagydíjon indult legutóbb, majd 2002 nyarán jelentette be, hogy végleg befejezi pályafutását. Döntését azzal indokolta, hogy a lehető legtöbb időt akarja kisfiával és feleségével tölteni, ám úgy tűnik, hogy autóversenyzői vére nem hagyja nyugodni.

A Lappföld Ralit január 24-25. között rendezik, s mivel ez Hakkinen szülőföldje, kézenfekvőnek tűnik, hogy az általa jól ismert utakon térjen vissza a versenysportba.