Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hakkinen újra versenyezni fog

2002.12.17. 12:36
A 34 éves pilóta idén nyáron bejelentette, visszavonul az F-1-ből, mert több időt akar a családjával tölteni. Alig félévvel később azonban ismét versenyautóba ül, s elindul egy rali EB-futamon.
Szenzációs hírt adott ki kedd reggel egy finn hírügynökség: Mika Hakkinen ismét versenyautóba ül. A kétszeres Forma-1-es világbajnok azonban nem az aszfaltra tér vissza, hanem egy raligép volánja mögött teszi próbára képességeit. Hakkinen januárban, az Európa Bajnokság első futamán, a Lappföld Ralin vesz részt egy Mitsubishivel.

"Óriási kihívás, hogy a pályaversenyzés után az erdei utakon is kipróbálhatom magam. Nem tudom, hogy újabb karrier kezdte lesz-e ez a megmérettetés, valószínűleg nem. A legfontosabb, hogy új tapasztalatokat szerezzek és élvezzem a vezetést, ami már nagyon hiányzik" - nyilatkozta a legsikeresebb finn Forma-1-es pilóta.

A 34 éves versenyző a 2001-es Japán F-1-es Nagydíjon indult legutóbb, majd 2002 nyarán jelentette be, hogy végleg befejezi pályafutását. Döntését azzal indokolta, hogy a lehető legtöbb időt akarja kisfiával és feleségével tölteni, ám úgy tűnik, hogy autóversenyzői vére nem hagyja nyugodni.

A Lappföld Ralit január 24-25. között rendezik, s mivel ez Hakkinen szülőföldje, kézenfekvőnek tűnik, hogy az általa jól ismert utakon térjen vissza a versenysportba.