Megint beszóltak Schumachernek

2003.01.02. 13:58
Michael Schnumacher tavaly hatalmas fölénnyel nyerte meg ötödik világbajnoki címét a Forma 1-ben, de sikere talán soha ennyire nem osztotta meg a közvéleményt. Eddig még csak technikai sportágakban szereplők mondtak véleményt róla, most azonban a kerékpáros világbajnok, Mario Cipollini is elmarasztalta.
A Scumacher elleni kirohanásokat a háromszoros világbajnok Niki Lauda nyitotta, bár ő inkább általánosságban bukott ki a forma 1-es tendenciákra. "Ha a technika ennyire fejlődik, akkor hamarosan egy majom is képes lesz elvezetni Schumacher Ferrariját" -mondta Lauda. A ralis világelső Colin McRae ugyanakkor versenyre hívta ki, ami még nem valósult meg.

A Moto GP bajnoka, Valentino Rossi sem fogta vissza magát, amikor a Forma 1-ről kérdezték. Elmondta, kikészítik az unalmas versenyek, és hogy a motorozás az igazi. A véleménye azonban alighanem megváltozott azóta, hogy a Skót Ralin mindössze néhány kanyarig volt versenyben, és kiesett.

Cipollinit viszont az háborította fel, hogy a L'Equipe című francia lap szavazásán a német lett az év legjobbja. "Ha a Ferrarijával két órát gyakorolhatnék, sok pilótát megelőznék. Ha viszont neki kellene a bringámra ülnie, megnézném, mire menne vele" - fogalmazott a világbajnok kerékpáros.